Άλσος Νέας Σμύρνης: για τρέξιμο, χαλαρή βόλτα ή παιχνίδι με τα παιδιά

0

Εκεί που χτυπάει η καρδιά της Νέας Σμύρνης, με είσοδο από τον κεντρικότερο δρόμο της περιοχής την Ελευθερίου Βενιζέλου, λίγα μέτρα από την περίφημη Πλατεία, βρίσκεται ένα καταπράσινο άλσος έκτασης περίπου 50 στρεμμάτων που συγκεντρώνει καθημερινά όχι μόνο τους Νεοσμυρνιώτες αλλά και πλήθος κόσμου από γειτονικούς δήμους. Κι όχι άδικα γιατί:

– Το άλσος της Νέας Σμύρνης βρίσκεται σ’ ένα πολύ εύκολα προσβάσιμο σημείο της περιοχής μ’ είσοδο απ’ όλους τους δρόμους που το περικλείουν.

– Είναι ένας χώρος που διατηρείται σε άριστη κατάσταση – καθαρός και καλά φυλασσόμενος.

– Είναι ένας πραγματικά καταπράσινος πνεύμονας, με πεύκα, κυπαρίσσια, ευκαλύπτους, ακακίες, καλλωπιστικούς θάμνους και πολλά άλλα φυτά.

– Διαθέτει όλες τις απαραίτητες διαδρομές – με πληθώρα επιλογών γι’ αυτούς που αγαπούν το τρέξιμο, ενώ σε ειδικό χώρο έχει και όργανα γυμναστικής διαθέσιμα για όλους.

– Προσφέρει όλα τ’ αναγκαία για μία οικογενειακή βόλτα καθώς έχει παιδική χαρά κι άλλους χώρους ιδανικούς για να παίξουν τα παιδιά αλλά και αναψυκτήριο για να χαλαρώσουν μ’ ένα καφεδάκι οι μεγαλύτεροι.

– Είναι μία θαυμάσια επιλογή και γι’ αυτούς που θέλουν απλά ένα χαλαρό περπάτημα.

– Στο χώρο του διοργανώνονται ή φιλοξενούνται, τακτικά, σημαντικά πολιτιστικά δρώμενα όπως θεατρικές παραστάσεις και συναυλίες.

άλσος Νέας Σμύρνης

Το άλσος της Νέας Σμύρνης λοιπόν, αποτελεί ένα εξαιρετικό προορισμό τόσο για μία ευχάριστη οικογενειακή εξόρμηση καλύπτοντας τις ανάγκες όλων των μελών της οικογένειας, όσο και για μία παρεîστικη βόλτα αλλά και για αυτούς που αναζητούν έναν χώρο για τρέξιμο και χαλαρή γυμναστική αποβάλλοντας το άγχος και την πίεση της καθημερινότητας. Γι’ αυτό και το άλσος της Νέας Σμύρνης είναι πολυσυλλεκτικό. Μπορείς να συναντήσεις γονείς και παιδιά, φοιτητές, εργαζόμενους που έρχονται με τις φόρμες τους όταν σουρουπώνει για ένα αγχολυτικό τζόκινγκ αλλά και ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας που βρίσκουν στο άλσος τον ιδανικό προορισμό για έναν περίπατο μέσα στη φύση. Και μένουν όλοι ευχαριστημένοι γιατί το άλσος της Νέας Σμύρνης (σε αντίθεση με πολλούς άλλους αντίστοιχους χώρους) είναι οργανωμένο, φροντισμένο κι ασφαλές.


Χρηστικά:

Βρείτε το Άλσος Νέας Σμύρνης στα Google Maps

→ Ώρες λειτουργίας:  6:00- 21:00 το χειμώνα και 6:00- 23:00 το καλοκαίρι

→ Βασική συγκοινωνία: Τραμ (στάση Αιγαίου) και λεωφορεία

Κοινοποίηση