Ιδέες για να οργανώσουμε την αποθήκη μας

0
 
 Η αποθήκη είναι ένα μάλλον παραγνωρισμένης σημασίας δωμάτιο του σπιτιού – λίγο 'παρακατιανό' θα λέγαμε. Κι όμως στην πραγματικότητα τα πράγματα δεν έχουν καθόλου έτσι.
H αποθήκη δεν είναι το δωμάτιο που στοιβάζουμε τ'  'άχρηστα' πράγματα, αλλά το δωμάτιο που αποθηκεύουμε πράγματα, σε πολλές περιπτώσεις καθημερινής χρήσης. Συνεπώς, η οργάνωση της αποθήκης μας και η σωστή τοποθέτηση των πραγμάτων έχει καταλυτική σημασία για να βρίσκουμε εύκολα και γρήγορα αυτό που χρειαζόμαστε.
 
Κάποιες ιδέες λοιπόν για να το πετύχουμε:
 
1. Συχνός καθαρισμός της αποθήκης.
Καθαριότητα και τάξη είναι δίδυμα αδέρφια. Ο συχνός καθαρισμός, πέραν του ότι αποκλείει τις όποιες εστίες μικροβίων που σ' ένα χώρο όπως η αποθήκη είναι εύκολο να δημιουργηθούν, αποτρέπει κι από το να παραμένουν πράγματα ατάκτως ερριμμένα εδώ κι εκεί.
 
2. Κάθε κατηγορία αντικειμένων πρέπει να έχει το δικό της αποκλειστικό χώρο.
Έτσι κάποιο τμήμα της αποθήκης πρέπει να χρησιμεύει για την αποθήκευση των εργαλείων, κάποιο άλλο για τις ηλεκτρικές συσκευές καθαρισμού, κάποιο άλλο για τα τρόφιμα που επιδέχονται μακροχρόνια αποθήκευση κ.ο.κ.
 
3. Τοποθέτηση των πραγμάτων που εκτιμούμε ότι θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσουμε τακτικότερα, στα σημεία της αποθήκης που είναι ευκολότερα προσβάσιμα.
 
4. Ράφια, Ράφια, Ράφια.
Η τριπλή επανάληψη της λέξης ράφια μόνο τυχαία δεν είναι. Τα ράφια είναι το Α και το Ω σε μία αποθήκη. Εδώ λοιπόν, εάν το πρώτο ζητούμενο είναι η αντοχή, προτείνουμε ανεπιφύλακτα τη λύση των ντέξιον. ΟΚ, δεν είναι ότι καλύτερο αισθητικά αλλά από αντοχή σκίζουν. Σε διαφορετική περίπτωση μπορούμε να επιλέξουμε κάποιες ξύλινες κατασκευές όπως αυτές π.χ. που μπορούμε να προμηθευτούμε σε πολύ καλές τιμές στα ΙΚΕΑ.
 
5. Κουτιά αποθήκευσης.
Επίσης εξαιρετικά χρήσιμα. Μπορούμε να επιλέξουμε τα κλασικά χάρτινα κουτιά συσκευασίας που μπορούμε να προμηθευτούμε εύκολα από κάποιο Super Market (τους περισσεύουν πάντα και σε μεγάλες ποσότητες), ή και διάφορα πλαστικά που διατίθενται στο εμπόριο για μεγαλύτερη αντοχή. Και βέβαια δεν πρέπει να ξεχνάμε να τοποθετούμε στην πρόσοψη κάθε κουτιού αυτοκόλλητες επιγραφές όπου θα αναφέρονται αναλυτικά τα περιεχόμενά του
 
6. Εργαλειοθήκες.
Απολύτως απαραίτητες για την αποθήκευση των εργαλείων και μάλιστα εξαιρετικά χρήσιμες για να βρίσκουμε άμεσα αυτό που χρειαζόμαστε.   
Μια μεγάλη γκάμα από εργαλειοθήκες μπορούμε να δούμε εδώ.
 
7.  Σκαμνάκι-σκάλα.
Πρόκειται για το πολύ γνωστό υπερυψωμένο σκαμνί με σκαλοπάτια που λειτουργεί ως mini σκάλα και μας βοηθάει ώστε να προσεγγίζουμε τα ψηλότερα σημεία της αποθήκης για να πάρουμε τα πράγματα που χρειαζόμαστε ή να καθαρίσουμε.
 
 
Τέλος θα πρέπει να σημειώσουμε και κάτι το οποίο είναι ίσως το πλέον απαραίτητο για τη σωστή οργάνωση της αποθήκης μας και αφορά αποκλειστικά εμάς τους ίδιους. Το να οργανωθεί σωστά η αποθήκη την 1η φορά είναι μάλλον εύκολο. Το να διατηρηθεί σωστά οργανωμένη στη συνέχεια είναι κάτι που απαιτεί τη δική μας συνεχή προσπάθεια. Ο 'χρυσός' κανόνας δε για να το πετύχουμε, είναι ένας και απαράβατος:
Επιστρέφουμε πάντα το αντικείμενο που χρησιμοποιήσαμε στη θέση από την οποία το πήραμε …
 
 
 
Κοινοποίηση