Πρωτότυπες Ιδέες για τη διακόσμηση του μπαλκονιού μας

0

Ένα μπαλκόνι όσο μικρό και να 'ναι μπορεί, χρησιμοποιώντας τη φαντασία αλλά και τη δημιουργικότητά μας, να γεμίσει όμορφες γωνιές που μας ταξιδεύουν σε  στιγμές που κατά καιρούς έχουμε ανάγκη να βρεθούμε. Αλλά ας γίνουμε πιο σαφείς:

Παλιά κουζινικά της γιαγιάς (κατσαρόλες, σουρωτήρια, τσαγιέρες, φλιτζάνια) που δεν χρησιμοποιούνται πια γιατί τα χρόνια πέρασαν, μπορούν να παραμείνουν σε μια γωνία της βεράντας για να μας θυμίζουν το παρελθόν και τις ένδοξες στιγμές τους. Αρκεί να τα τρυπήσουμε στη βάση τους και να τα γεμίσουμε χώμα.

Μετά διαλέγουμε λουλούδι: βιολέτες, κακτάκια, παχύφυτα, γεράνια – ανάλογα με τις μνήμες που θέλουμε ν' αναβιώσουμε. Συνδυάζονται πολύ ωραία με τενεκέδες λαδιού γεμάτους γαρύφαλλα ή γαρδένιες (άλλωστε η σκουριά του τενεκέ  τους κάνει και καλό), ή ακόμα και βασιλικό όπως εκείνη η διαφήμιση με τη φέτα (ποια φέτα ήταν δε θυμάμαι – ο βασιλικός μου αποτυπώθηκε στη μνήμη).

στολισμός μπαλκονιού

Η παλιά ξύλινη καρεκλίτσα που καθόταν το παιδί μπορεί να μην πεταχτεί τώρα που χάλασε η ψάθα. Τοποθετούμε στη θέση της μια γλάστρα με, κατά προτίμηση, εκείνη την αζαλέα που μας δώρισαν κάποιοι φίλοι στο Ιασώ…

διακόσμηση μπαλκονιού

Κάποιοι επίσης γεμίζουν με χώμα και φυτεύουν λουλουδάκια στις παλιές γαλότσες του παιδιού που τώρα δεν του κάνουν. Ωραία ιδέα, φτάνει να έχουν ήδη χαλάσει… Αλλιώς, ακόμη ωραιότερη ιδέα είναι να τις φορέσει κάποιο άλλο…

Το σημαντικότερο είναι να υπάρχει διάθεση και φαντασία. Και το μπαλκόνι μας  μπορεί να γεμίσει με παλιά αντικείμενα που ξαφνικά θα μεταμορφωθούν σε υπέροχα διακοσμητικά φτιαγμένα από τα δικά μας χέρια – κι αυτό είναι το πιο σπουδαίο!

Σοφία Μαρίνη

 

Διαβάστε ακόμη:

Κήπος στο μπαλκόνι μας. Γίνεται; Γίνεται!

 

Κοινοποίηση

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ