Κούνιες κήπου: πως θα διαλέξουμε την κατάλληλη

0
 
Καλοκαιράκι σημαίνει …έξω. Κι αυτό γιατί το απαιτεί ο καιρός!
Ένα λοιπόν από τα έπιπλα που είναι εξαιρετικά δημοφιλή αυτή την περίοδο είναι οι κούνιες για τον κήπο και τη βεράντα. Αναπαυτικές, με δυνατότητα φιλοξενίας δύο ή και τριών ατόμων αποτελούν μία πολύ καλή λύση για μικρούς και μεγάλους.
 
 
 
Συγκεντρώσαμε λοιπόν κάποια  β α σ ι κ ά  t i p s  που θα πρέπει να έχουμε υπόψιν μας πριν την αγορά:
 
1. Ο χώρος που θα την τοποθετήσουμε.

Προτού αποκτήσουμε κούνια για τον κήπο ή τη βεράντα θα πρέπει να έχουμε σαφή εικόνα του χώρου που θα τοποθετηθεί – ειδικά εάν πρόκειται για βεράντα. Κι αυτό γιατί οι κούνιες είναι ούτως ή άλλως ογκώδεις από την κατασκευή τους ενώ θα πρέπει να λάβουμε υπόψιν μας ότι θα πρέπει να υπάρχει αρκετός χώρος για να την …ταλάντωση μπρος-πίσω! Γιατί εάν την έχουμε συνέχεια σταθερή τι …σόι κούνια είναι;

 

2. Μεταλλική ή ξύλινη κούνια;
 
Η ξύλινη είναι συνήθως η ωραιότερη αισθητικά – ωστόσο υπάρχει ένα θέμα: συνήθως χρειάζεται συντήρηση μία φορά το χρόνο. Η συντήρηση γίνεται με το να την περάσουμε με το γνωστό λάδι συντήρησης που κυκλοφορεί από πολλές εταιρίες στο εμπόριο και το οποίο εάν η κούνια μας έχει κάποιες φθορές προαπαιτεί επιπροσθέτως κι ένα ελαφρύ τρίψιμο με γυαλόχαρτο. Τουτέστιν αρκετή δουλειά…
Πάντως, εάν εξαιρέσουμε τη συγκεκριμένη παράμετρο, οι ξύλινες κούνιες για κήπο ή βεράντα είναι πραγματικά πολύ όμορφα έπιπλα.
 
Οι μεταλλικές κούνιες από από την άλλη, μπορεί εμφανισιακά να υπολείπονται σε κάποιες περιπτώσεις των ξύλινων, ωστόσο έχουν το σημαντικό πλεονέκτημα ότι δε χρειάζονται συντήρηση.
 
3. Γενικότερη ποιότητα κατασκευής.
 
Προτείνουμε να επιλέξουμε μία κούνια που μπορεί να μην είναι η φθηνότερη της αγοράς αλλά που η ποιότητα κατασκευής της μας εγγυάται ότι θα την απολαύσουμε για πολλά χρόνια. Άλλωστε η κούνια δεν είναι ένα ''αναλώσιμο'' έπιπλο – ο σκοπός είναι να την έχουμε για αρκετά καλοκαίρια κι όχι μόνο.
 
4. Άνεση.
 
Εδώ μόνο μια δοκιμή θα μας πείσει. Δική μας πρόταση είναι να δοκιμάσουμε προσεκτικά την κούνια που θα αγοράσουμε, εστιάζοντας σε 2 σημεία:
i. Πόσο άνετα αισθανόμαστε όταν καθόμαστε σε αυτή – πόσο αναπαυτική είναι δηλαδή.
ii. Πόσο …τρίζει. Επειδή η κούνια δεν είναι κατασκευασμένη για να μένει ….ακίνητη όπως άλλα έπιπλα, καλό είναι να έχουμε κάνει κάποιες απαραίτητες δοκιμές γιατί δεν υπάρχει τίποτε πιο κουραστικό σε μία κούνια από τα ασταμάτητα τριξίματα των μεντεσέδων. Προσοχή: αθόρυβη κούνια δεν υπάρχει – απλά, επίπεδο θορύβου με επίπεδο θορύβου έχει διαφορά!
 
5. Πλύσιμο ταπετσαρίας.
 
Τέλος, επειδή, όπως όλα τα έπιπλα έτσι και η κούνια προορίζεται για να λερωθεί (λίγο παγωτό από το χωνάκι των παιδιών, λίγος καφές από εμάς κ.ο.κ.) καλό θα ήταν να επιλέξουμε κάποια που το πανί της θα αφαιρείται με σχετική ευκολία, για να το πλύνουμε. Μπορεί αυτό να ακούγεται δευτερεύον θέμα, θα διαπιστώσουμε όμως στην πράξη (και ιδίως οι νοικοκυρές) ότι έχει τη δική του σημασία.  
 
……………………………………………………………………….
 
Χ ρ ή σ ι μ α :
 
Ενδεικτικά links για online αγορά:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Κοινοποίηση

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ