Αιώρα: για στιγμές καλοκαιρινής χαλάρωσης

0
 
 Η αιώρα είναι το ιδανικό έπιπλο κήπου (αν και ίσως στην περίπτωσή της ο όρος "έπιπλο'' να μην είναι απόλυτα δόκιμος) για στιγμές καλοκαιρινής χαλάρωσης. Είναι πολύ οικονομική στην αγορά της (υπολογίστε ένα κόστος κάπου στα €15 – €20) ενώ το μόνο που χρειάζεται είναι 2 δέντρα – το ένα σε κοντινή απόσταση με το άλλο, ώστε να δεθούν οι 2 άκρες της στα πιο γερά κλαδιά τους.
Μόλις η διαδικασία ολοκληρωθεί, παίρνουμε το βιβλίο ή την εφημερίδα μας (ή ακόμη και το tablet για τους πιο hitech) ξαπλώνουμε πάνω της και απολαμβάνουμε τη χαλάρωση που αυτή προσφέρει.  
 
Υπάρχουν μόνο 2 παράμετροι που θα πρέπει να προσέξουμε για να μην διακοπεί …απότομα η χαλαρότητά μας:
 
i. προσέχουμε να έχει δεθεί σωστά – με απόλυτη ασφάλεια στα κλαδιά των δέντρων ή σε όποια άλλα στήριγματα είναι πρόσφορα. 

ii. αποφεύγουμε να φορτώνουμε την αιώρα με περισσότερο βάρος απ' όσο αυτή μπορεί να σηκώσει (γι' αυτό και διαβάζουμε με προσοχή τις προδιαγραφές της).

 

 
 
Θα ρωτήσει ωστόσο κάποιος: εάν δε διαθέτω κάποια δέντρα στον κήπο μου ικανά να σηκώσουν μία αιώρα, ή δεν έχω κήπο βρε αδερφέ, υπάρχει λύση;
Υπάρχει – η αιώρα με βάση. Δηλαδή ο ειδικός τύπος αιώρας με στηρίγματα που την αυτονομούν πλήρως και μπορούμε να την τοποθετήσουμε οπουδήποτε όπως π.χ. στο μπαλκόνι του σπιτιού μας (για να έχουμε μια άμεση εικόνα μπορούμε να ενδεικτικά να δούμε τέτοιους τύπους αιώρας, εδώ κι εδώ). 
Το μειονέκτημα του συγκεκριμένου τύπου αιώρας είναι ο όγκος του όλου σετ και το κόστος του που είναι υψηλότερο από αυτό της απλής αιώρας.
Το μεγάλο του πλεονέκτημα είναι ακριβώς η φορητότητά του που μας λύνει τα χέρια.
 
Σε κάθε περίπτωση πάντως η αιώρα, με ή χωρίς βάση, είναι μια πολύ καλή επιλογή για ώρες καλοκαιρινής χαλαρότητας και αποφόρτισης – εμείς θα προτείναμε δε, να συνοδεύεται κι από ένα καλό βιβλίο!
 
 
…………………………………………………………………………………………………………………..
Χ ρ η σ τ ι κ ά :
 
Για Online αγορά:    Getitnow,     Fit-health,    Athlotypo,    Epilegin
……………………………………………………………………………………………………………………
 
 
* Photo by Savit Keawtavee / Freedigitalphotos.net
 
 
 
Κοινοποίηση

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ