Καλοκαιρινές εκπτώσεις: 5 πράγματα που δεν πρέπει να ξεχνάμε

0
 
Από τις 15 Ιουλίου έχει ξεκινήσει η περίοδος των θερινών εκπτώσεων στα καταστήματα και παρά την κρίση που έχει περιορίσει στο ελάχιστο τις οικονομικές δυνατότητες των οικογενειών, κάποια απαραίτητα ψώνια θα γίνουν – κυρίως για να καλυφθούν κάποιες βασικές ανάγκες στις χαμηλότερες δυνατές τιμές.
 

 

Ας δούμε λοιπόν 5 βασικά ζητήματα που πρέπει να έχουμε πάντα κατά νου για να είμαστε πραγματικά κερδισμένοι ως καταναλωτές:

 
1. Αναγραφής παλιά και νέας τιμής (μετά την έκπτωση):
 
Η αναγραφή διπλής τιμής, δηλαδή της παλαιάς και της νέας τιμής των προϊόντων που πωλούνται με έκπτωση, είναι υποχρεωτική σε εμφανή σημεία του καταστήματος και οπωσδήποτε στα σημεία που αυτά τα προϊόντα εκτίθενται. Αυτή που δεν είναι υποχρεωτική είναι η αναγραφή του ποσοστού έκπτωσης – επαφίεται στη διακριτική ευχέρεια της επιχείρησης.
 
2. Αλλαγές & επιστροφές προϊόντων:
 
Αλλαγές και επιστροφές προϊόντων γίνονται καθ΄όλη την διάρκεια της χρονιάς – ανάλογα με την πολιτική που ακολουθεί η κάθε επιχείρηση. Ωστόσο σε περίπτωση άρνησης αλλαγών ή επιστροφών προϊόντων κατά την διάρκεια των εκπτώσεων, πρέπει να υπάρχει ειδική σήμανση σε εμφανές σημείο του καταστήματος που να ενημερώνει σαφώς το καταναλωτικό κοινό.
 
3. Ελαττωματικά προϊόντα:
 
Οι εκπτώσεις αφορούν προϊόντα που λόγω τέλους εποχής και αλλαγής σεζόν εκποιούνται σε χαμηλότερες τιμές. Σε περίπτωση που πωλούνται ελαττωματικά προϊόντα, οι καταστηματάρχες είναι υποχρεωμένοι να ενημερώνουν με ανάλογη σήμανση τον καταναλωτή ότι πρόκειται για τέτοιο προϊόν.
 
4. Διαπράγμευση:
 
Διαπραγματευόμαστε και στις εκπτώσεις! Το ότι η αναγραφόμενη τιμή είναι μετά από έκπτωση δε σημαίνει ότι δε σηκώνει παζάρι. Πιστέψτε μας, στις περισσότερες περιπτώσεις υπάρχουν περιθώρια για ακόμη χαμηλότερες τιμές. Άλλωστε είναι ίσως η μοναδική περίπτωση που η οικονομική κρίση θα λειτουργήσει ως σύμμαχός μας. 
 
5. Έρευνα αγοράς:
 
Προτού καταλήξουμε στο κατάστημα απ' όπου θ' αγοράσουμε το προιόν που μας ενδιαφέρει, κάνουμε εξαντλητική έρευνα αγοράς. Κι εάν κάποιος αντιτείνει ότι δεν υπάρχει αρκετός διαθέσιμος χρόνος γι' αυτό, η λύση είναι απλή: τεχνολογία! Κινητά και υπολογιστές είναι στη διάθεσή μας για να ψάξουμε  σχεδόν για οποιοδήποτε προιόν θέλουμε χωρίς να χρειαστεί να μετακινηθούμε από την …καρέκλα μας!
 
 
 
………………………………………………………………………..
* Photo by Salvatore Vuono / Freedigitalphotos.net

 

Κοινοποίηση

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ