Τάπερ: η λύση για φαγητό στο γραφείο

0

Η οικονομική κρίση έχει φέρει και πάλι στο προσκήνιο μια παλιά-καλή συνήθεια που τα τελευταία χρόνια είχε σχεδόν εξαφανιστεί. Το σπιτικό φαγητό σε τάπερ το οποίο παίρνουν μαζί τους οι εργαζόμενοι στο γραφείο για ν' αποφεύγουν την -πανάκριβη είναι η αλήθεια- λύση του να παραγγέλνουν φαγητό απ' έξω.

Το ταπεράκι με το φαγητό από το σπίτι έχει 2 σημαντικά πλεονεκτήματα:

– είναι μία σαφώς οικονομική λύση καθώς οποιοδήποτε κανονικό γεύμα απ΄ έξω, σπάνια κοστίζει λιγότερο από  €6 – €7 (το οποίο αθροιζόμενο σημαίνει κάπου €120 – €150 μηνιαίως!).

– σωστή-υγιεινή διατροφή καθώς το σπιτικό φαγητό δεν μπορεί να συγκριθεί διατροφικά με τα έτοιμα -συνήθως fast food γεύματα- από κάποιο ταχυφαγείο.

 

Τι θα πρέπει όμως να προσέξει κάποιος κατά την επιλογή του κατάλληλου τάπερ για τη μεταφορά του φαγητού; Τρεις βασικές προδιαγραφές:

i. το τάπερ πρέπει να είναι ελαφρύ καθώς οτιδήποτε βαρύ σε συνδυασμό με τη τσάντα που κουβαλάει καθημερινά ένας εργαζόμενος δυσχεραίνει σημαντικά την μετακίνηση.

ii.το τάπερ πρέπει να κλείνει αεροστεγώς – το καπάκι να εφαρμόζει με ακρίβεια και ει δυνατόν να υπάρχει και κούμπωμα ασφαλείας ώστε να αποφευχθούν τυχόν δυσάρεστα ατυχήματα κατά τη μεταφορά.

iii. το τάπερ να διαθέτει εσωτερικά χωρίσματα ώστε να γίνεται σε αυτά η κατανομή των διαφόρων τροφών που συναπαρτίζουν το γεύμα (κυρίως γεύμα – σαλάτα – φρούτα).

 

Με μια μικρή βόλτα στο διαδίκτυο θα ανακαλύψουμε πληθώρα τέτοιων τάπερ – εναπόκειται στο γούστο μας αλλά και τις προσωπικές μας ανάγκες το ποιο θα επιλέξουμε.

Το Praktikesidees.gr παρουσιάζει ενδεικτικά 3 διαφορετικές επιλογές:

– Δοχείο φαγητού χωρητικότητας 1,6 lt με αεροστεγές σύστημα το οποίο διατηρεί το φαγητό 5 φορές περισσότερο (κατά τον κατασκευαστή):

http://coozina.gr/store/product.php?productid=2261&cat=193&page=1

– Δοχείο φαγητού της Tupperware:

http://tupperware.ipapercms.dk/Tupperware/Greece/Catalog_2_2010/?Page=49

– Δοχείο φαγητού με θέση για μαχαιροπήρουνο στο καπάκι:

http://www.boxin.gr/l/-gadget-kouzinas-espiel-inart-msc/236–8-espiel-.html

 

 

 

 

 

Κοινοποίηση

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ