Ξεκίνησαν οι Καλοκαιρινές Εκπτώσεις. Έως πότε διαρκούν

0

Ξεκίνησαν σήμερα οι θερινές εκπτώσεις οι οποίες και θα διαρκέσουν έως και την Πέμπτη 31 Αυγούστου. Παράλληλα, τα καταστήματα θα μπορούν ν’ ανοίξουν προαιρετικά και την πρώτη Κυριακή της χρονικής περιόδου των εκπτώσεων, δηλαδή την Κυριακή 16 Ιουλίου 2017, με προτεινόμενο ωράριο λειτουργίας από τις 11 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα.

Η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ) λοιπόν, με την ευκαιρία της έναρξης των καλοκαιρινών εκπτώσεων, έδωσε μεταξύ άλλων και 2 πολύ βασικές διευκρινίσεις και οδηγίες για οι οποίες ενδιαφέρουν άμεσα και εμάς τους καταναλωτές. Πιο συγκεκριμένα:

1. Κατά τη διενέργεια των εκπτώσεων, εκτός από την αναγραφή της παλαιάς και της νέας μειωμένης τιμής των αγαθών και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή και εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης.

2. Εφόσον παρέχεται μειωμένη τιμή σε περισσότερα από το 60% του συνόλου των πωλούμενων ειδών, θα πρέπει να αναγράφεται στην προθήκη του καταστήματος και σε οποιαδήποτε άλλη εμπορική επικοινωνία το παρεχόμενο ποσοστό έκπτωσης και στην περίπτωση που υπάρχουν διαφορετικά ποσοστά έκπτωσης ανά κατηγορίες προϊόντων, θα πρέπει να αναγράφεται το εύρος του παρεχόμενου ποσοστού («από …. % έως …. %»). Σε κάθε άλλη περίπτωση θα αναγράφεται ότι οι εκπτώσεις αφορούν επιλεγμένα είδη με αναφορά στο αντίστοιχο ποσοστό.

Ο τρόπος με τον οποίο υπολογίζεται και προβάλλεται η μειωμένη τιμή, πρέπει να ανταποκρίνεται στην αλήθεια και να μην είναι ανακριβής. Οι καταστηματάρχες θα πρέπει, σε περίπτωση ελέγχου, να είναι σε θέση να αποδείξουν, ότι η παλαιά τιμή πώλησης που αναγράφεται στην πινακίδα, ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Κοινοποίηση

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ