Επιλέγοντας την κατάλληλη TV

0

 Η επιλογή  της κατάλληλης τηλεόρασης  φαίνεται απλή διαδικασία αλλά δεν είναι – ιδιαίτερα τώρα, που τα χρήματα δε μας περισσεύουν και σαφώς θέλουμε πλέον να αποκτούμε το καλύτερο δυνατόν με αυτά.

 

 

Ακολουθεί ένας σύντομος-κατατοπιστικός οδηγός που θα κάνει την επιλογή μας ευκολότερη:

i. Επιλέγουμε την κατάλληλη διάσταση με βάση το χώρο που θα τοποθετηθεί. Έτσι, για το σαλόνι επιλέγουμε μεγαλυτέρων διαστάσεων συσκευές, ενώ για το υπνοδωμάτιο μικρότερες. Η συγκεκριμένη παράμετρος είναι σημαντική καθώς μια ΤV 42'' για το υπνοδωμάτιο όσο εντυπωσιακή κι εάν δείχνει, μάλλον απλά θα κουράζει τα μάτια μας. Οι ειδικοί σημειώνουν ότι για ένα «κλασικών διαστάσεων» σαλόνι η επιλογή θα πρέπει να είναι 40''+.

ii. Υπάρχουν 3 βασικές κατηγορίες τηλεοράσεων στο επίπεδο της τεχνολογίας, LCD, LED και PLASMA. Βέβαια, στην ουσία οι LED TVs ανήκουν στην ευρύτερη “oικογένεια” των LCDs ∙  είναι όμως πιο λεπτές, έχουν καλύτερη εικόνα και καταναλώνουν λιγότερο  ρεύμα. Από την άλλη, είναι σαφώς πιο ακριβές από τις κλασικές LCD. Ένας καθοριστικός παράγοντας επιλογής του κατάλληλου τύπου τηλεόρασης είναι η γωνία θέασής της. Οι τηλεοράσεις τύπου LED και είναι ιδανικές όταν κάποιος παρακολουθεί από μπροστά ενώ οι PLASMA θεωρούνται προτιμότερες για χώρους όπου οι θεατές δεν θα κάθονται μόνο ακριβώς απέναντι από την οθόνη αλλά και στο πλάι.

iii. Προσέχουμε την ανάλυση προσφέρει το κάθε μοντέλο τηλεόρασης (π.χ. 1920 x1080 pixels, 1366×768). Όσο μεγαλύτερη είναι τόσο καλύτερης ποιότητας εικόνα θα απολαύσουμε.

iv. Εξετάζουμε την τιμή της Δυναμικής Αντίθεσης – 'contrast ratio' (π.χ. 100.000:1, 1.000.000:1  κ.ο.κ.). Η τιμή αυτή περιγράφει τη διαφορά του πιο φωτεινού άσπρου και του πιο σκοτεινού μαύρου που μπορεί να προβάλει το κάθε μοντέλο. Όσο μεγαλύτερη είναι η αντίθεση τόσο καλύτερη εικόνα θα έχουμε.

v. Eλέγχουμε και το ζήτημα της συνδεσιμότητας: τα περισσότερα νέα μοντέλα προσφέρουν όλες τις απαραίτητες θύρες. Ωστόσο κάτι που τονίζεται από τους ειδικούς είναι ότι μια TV που ανταποκρίνεται στις σύγχρονες απαιτήσεις πρέπει να έχει τουλάχιστον 3 HDMI θύρες.

 

Σε κάθε περίπτωση ας θυμόμαστε ότι δεν πρέπει να το παρακάνουμε με τα νούμερα και τις προδιαγραφές. Δε λέμε, τα νούμερα βοηθούν σημαντικά – δεν λένε ωστόσο πάντα και την απόλυτη αλήθεια. Η εμπειρία και αξιοπιστία ενός κατασκευαστή είναι πάντα ένας καθοριστικός παράγοντας στην ποιότητα του προϊόντος όπως επίσης και η χρήση για την οποία το προορίζουμε. Για παράδειγμα, προτού προχωρήσουμε στην απόκτηση ενός από τα μοντέλα Smart TV που κυκλοφορούν τον τελευταίο καιρό και συνδυάζουν τηλεόραση και πλοήγηση στο internet και τα οποία είναι (και λογικά) αρκετά ακριβότερα, θα πρέπει να σταθμίσουμε σοβαρά εάν οι τρέχουσες ανάγκες μας δικαιολογούν μία τέτοια δαπάνη.

 

 

 

 

Κοινοποίηση

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ