Χειμερινές εκπτώσεις 2014: όσα πρέπει να γνωρίζουμε

0

Οι χειμερινές εκπτώσεις για το 2014 ξεκινούν τη Δευτέρα 13 Ιανουαρίου και ολοκληρώνονται στις 28 Φεβρουαρίου. Παράλληλα, τα καταστήματα θα μπορούν  (προαιρετικά) να παραμείνουν ανοιχτά και μία Κυριακή – αυτή της 19ης Ιανουαρίου.

Ας δούμε λοιπόν κάποια βασικά πράγματα που πρέπει να  γνωρίζουμε ως καταναλωτές ώστε να βγούμε κερδισμένοι από τις αγορές που θα κάνουμε – τουλάχιστον αυτές που η οικονομική στενότητα των ημερών θα μας επιτρέψει να κάνουμε:

 

1. Αναγραφή διπλής τιμής:

Η αναγραφή διπλής τιμής, δηλαδή της παλαιάς και της νέας μετά την έκπτωση είναι υποχρεωτική.

2. Αναγραφή ποσοστού έκπτωσης:

Η αναγραφή του ποσοστού έκπτωσης  δεν είναι υποχρεωτική. Ανήκει στην διακριτική ευχέρεια του καταστήματος εάν θα αναγράψει ποσοστό ή όχι.

3. Διαπραγμάτευση:

Επειδή είναι περίοδος εκπτώσεων δε σημαίνει ότι δε διαπραγματευόμαστε. Διαπραγματευόμαστε και μάλιστα σκληρά καθώς στις περισσότερες περιπτώσεις υπάρχουν περιθώρια για ακόμη χαμηλότερες τιμές. Άλλωστε, είναι ίσως η μοναδική περίπτωση που η οικονομική κρίση θα λειτουργήσει ως σύμμαχός μας.  

4. Έρευνα αγοράς:

Είναι το ισχυρότερο "όπλο" που έχουμε στα χέρια μας ως καταναλωτές. Προτού καταλήξουμε λοιπόν στο κατάστημα απ' όπου θ' αγοράσουμε το προïόν που μας ενδιαφέρει, κάνουμε εξαντλητική έρευνα αγοράς. Κι εάν κάποιος αντιτείνει ότι δεν υπάρχει αρκετός διαθέσιμος χρόνος γι' αυτό, η λύση είναι απλή: τεχνολογία! Κινητά, tablets και υπολογιστές είναι στη διάθεσή μας για να ψάξουμε  σχεδόν για οποιοδήποτε προιόν θέλουμε χωρίς να χρειαστεί να μετακινηθούμε από την καρέκλα μας!

5. Αγοράζουμε έχοντας κάνει ένα συγκεκριμένο προγραμματισμό:

Αυτό σημαίνει 2 βασικά πράγματα:

i. Εστιάζουμε στην αγορά προïόντων που πραγματικά χρειαζόμαστε κι όχι προïόντων που απλά μας φαίνονται 'φθηνά'. Η καλύτερη κίνηση δε, για να μην πέσουμε στην παγίδα των περιττών αγορών είναι να έχουμε εξαρχής καταρτίσει μία λίστα με όλα τα πράγματα που πραγματικά έχουμε ανάγκη.

ii. Αγοράζουμε χωρίς βιασύνες και χρονική πίεση – οι χειμερινές εκπτώσεις διαρκούν ενάμισυ μήνα περίπου.

 

 

Κοινοποίηση

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ