5 χρηστικά tips για τη γραβάτα

0
 
 Η γραβάτα για πολλούς άντρες ισοδυναμεί περίπου με …καταναγκαστικό έργο. Η όλη διαδικασία επιλογής της κατάλληλης και -κυρίως του δεσίματός της αλλά και το σφίξιμο που αναπόφευκτα προκαλεί γύρω από το λαιμό κάνει πολλούς να δυσφορούν και να προσπαθούν με κάθε τρόπο να την αποφύγουν. Κι όμως η γραβάτα σε πολλές περιπτώσεις προσθέτει τη δική της πινελιά στην όλη εμφάνιση ενώ υπάρχουν τόσο συγκεκριμένα επαγγέλματα όσο και συγκεκριμένες -επίσημες- περιστάσεις που η παρουσία της κρίνεται μάλλον απαραίτητη.
 

Ας δούμε λοιπόν μία σειρά από πολύ  χ ρ ή σ ι μ α  t i p s  για το αξεσουάρ αυτό που διαθέτει τόσο φίλους όσο και …ορκισμένους εχθρούς!

 

 
1. Το μήκος της γραβάτας πρέπει να φθάνει έως τη μέση περίπου της αγγράφας της ζώνης – ούτε ψηλότερα, ούτε χαμηλότερα. Υπήρχαν βέβαια περίοδοι που η μόδα επίτασσε το μήκος της γραβάτας να είναι πολύ μικρότερο,  όμως σε γενικές γραμμές η αγγράφα της ζώνης οριοθετεί το κοινά αποδεκτό μήκος της.
 
2. Η ριγέ γραβάτα καθώς κι αυτή με ''νερά'' ή σχέδια, συνδυάζεται με μονόχρωμα πουκάμισα, ενώ για καρώ πουκάμισα επιλέγουμε μονόχρωμη γραβάτα.
 
3. Όσο κι εάν το δέσιμο της γραβάτας φαίνεται στην αρχή δύσκολο, τελικά είναι σαν το ποδήλατο! Είναι να μην το μάθεις – κατόπιν λειτουργείς αυτοματοποιημένα και δεν το ξεχνάς ποτέ. 
Εδώ μπορούμε να δούμε ένα απλό και πλήρως κατατοπιστικό video για το πως δένουμε τη γραβάτα – βήμα προς βήμα.
 
4. Εάν δεν μπορούμε με τίποτε να μάθουμε να τη …δένουμε, τότε η λύση είναι μία:  ζητάμε από κάποιο γνωστό να μας δέσει με χαλαρό κόμπο μερικές γραβάτες και τις κρεμάμε στην ντουλάτα. Όταν χρειαστούμε κάποια από αυτές, τη φοράμε κι απλά στη συνέχεια σφίγγουμε τον κόμπο. Δεν είναι η καλύτερη επιλογή και το αποτέλεσμα που προκύπτει δεν είναι άψογο – είναι όμως μία λύση ανάγκης.
 
5. Η επιλογή των ρούχων που θα φορέσουμε γίνεται με την εξής σειρά:
i. κουστούμι,
ii. πουκάμισο  και,
iii. γραβάτα, που έρχεται να δέσει αισθητικά το όλο σύνολο.
 
6. Επιλέγουμε πουκάμισα που είναι κατασκευασμένα ειδικά για να φορεθούν με γραβάτες. Κι αυτό γιατί ο γιακάς τους είναι έτσι φτιαγμένος ώστε να υποδέχεται και να καλύπτει σωστά το τμήμα της γραβάτας που βρίσκεται γύρω από το λαιμό χωρίς να διπλώνει ούτε να τσαλακώνει. 
 
7. Επειδή ο καθαρισμός της γραβάτας είναι ιδιαίτερα δύσκολος καλό είναι να είμαστε εξαιρετικά προσεκτικοί όταν τη φοράμε. Αν παραταύτα δεν καταφέρουμε να τη διατηρήσουμε …ανέπαφη, δεν επιχειρούμε σε καμμία περίπτωση να την καθαρίσουμε μόνοι μας αλλά επιλέγουμε τη λύση του καθαριστηρίου.
 
 
……………………………………………………………………………
* Image by Worakit Sirijinda / Freedigitalphotos.net
 
 
Κοινοποίηση

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ