Συνοδήγηση: αντίδοτο στην τιμή της βενζίνης

0

Στην εποχή της κρίσης, με τη τιμή της βενζίνης στο…διάστημα, έρχονται νέες-φρέσκιες ιδέες για να μειώσουμε σημαντικά τα καθημερινά έξοδα του πήγαινε-έλα.

Πως; Βρίσκοντας παρέα… Και εξηγούμαστε:

Θυμάστε που όταν πηγαίναμε σχολείο, οι γονείς μας πολλές φορές επιφόρτιζαν το μπαμπά ή τη μαμά του συμμαθητή μας που ήταν και γειτονόπουλο να μας παίρνει μαζί του στο ‘πήγαινε’ και αυτοί αναλάμβαναν την αντίστοιχη υποχρέωση στο ‘έλα’;

Κάπως έτσι λειτουργεί και αυτή η ιδέα μόνο που είναι πιο ΄μοντέρνα’, πιο ‘ηλεκτρονική’ ούτως ειπείν και αφορά μεγάλα παιδιά.

Έτσι, το site www.pamemazi.gr  δίνει την ευκαιρία να καταχωρήσουμε δωρεάν τη διαδρομή που μας ενδιαφέρει και μας φέρνει σε επικοινωνία με άτομα τα οποία αναζητούν συνοδήγηση για αυτήν ακριβώς τη διαδρομή ώστε να χρησιμοποιήσουμε ένα μόνο όχημα για την πραγματοποίησή της. Τα στοιχεία κάθε μέλους (οδηγού και συνοδηγού) είναι καταχωρημένα στη βάση συνοδήγησης, ενώ υπάρχει και η δυνατότητα πιστοποίησης κάθε μέλους, έτσι ώστε κάθε προσφορά ή αναζήτηση διαδρομής να είναι πιο αξιόπιστη. Χαρακτηριστικό δε των δυνατοτήτων που δίνει πλέον το διαδίκτυο είναι και η προσφερόμενη από το συγκεκριμένο site επιλογή εμφάνισης των καταχωρήσεων αποκλειστικά από γυναίκες σε γυναίκες.

Το pamemazi δε, δεν είναι το μόνο site που προσφέρει τις συγκεκριμένες υπηρεσίες. Το www.volevei.gr προσφέρει κάτι αντίστοιχο και μάλιστα εδώ και 4 χρόνια, από το 2008.

Τα πλεονεκτήματα της συνοδήγησης (carpooling αγγλιστί) είναι προφανή:

  • Προσφέρει σημαντική εξοικονόμηση στα χρήματα που δίνουμε κάθε μήνα για βενζίνη ή ταξί.
  • Συμβάλει σημαντικά στην προστασία του ήδη επιβαρυμένου περιβάλλοντος.
  • Συμβάλει σημαντικά στη βελτίωση του κυκλοφοριακού προβλήματος.
  • Προσφέρει τη δυνατότητα να κάνουμε καινούριες γνωριμίες και φιλίες.

Αν και μεταξύ μας, σε αυτή την οικονομική συγκυρία, και μόνο η συμβολή της συνοδήγησης στη μείωση των εξόδων μετακίνησης, είναι αρκετή για να την αξιολογήσουμε πολύ θετικά…

Κοινοποίηση

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ