Συμβουλές για προστασία από τον ήλιο

0
 
Καθώς το καλοκαίρι είναι στα φόρτε του και οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν, καλό είναι να έχουμε υπόψιν μας κάποιες βασικές συμβουλές για την προστασία μας από τον ήλιο.
Έτσι, η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή επισημαίνει τη σημασία της προστασίας μας από τις υπεριώδεις ακτινοβολίες με τη χρήση των κατάλληλων αντηλιακών προϊόντων και των άλλων προφυλάξεων, που απαιτούνται.

Ας δούμε όμως τα βασικά σημεία στα οποία θα πρέπει να εστιάσουμε ώστε να προστατευθούμε αποτελεσματικά από την ηλιακή ακτινοβολία: 

 

A. Γενικές συμβουλές:
 
– Πρέπει ν' αποφεύγουμε την έκθεση στον ήλιο τις ώρες 11πμ έως 3μμ.
– Πρέπει να χρησιμοποιούμε καπέλο και γυαλιά ηλίου.
– Πρέπει ν' αποφεύγουμε την έκθεση των μωρών και των παιδιών στον ήλιο.
– Προσέχουμε να χρησιμοποιούμε τα αντηλιακά προϊόντα σε επαρκή ποσότητα και σε συχνά διαστήματα, ιδιαίτερα πριν και μετά το κολύμπι.
 
B. Τι πρέπει να προσέχουμε στ' αντιηλιακά προιόντα που αγοράζουμε ώστε να επιλέξουμε το κατάλληλο
 
– Απαγορεύεται η αναγραφή σε αυτά του ισχυρισμού sun block ή ολικής προστασίας, διότι κανένα αντηλιακό δε μπορεί να προσφέρει 100% προστασία (sun block).
– Οι περιγραφές χαμηλή, μεσαία, υψηλή προστασία πρέπει να αντιστοιχούν στους αναγραφόμενους δείκτες ηλιακής προστασίας (SPF-sun protection factor).
– Τα αντηλιακά προϊόντα πρέπει να αναγράφουν στις ετικέτες τους τις επισημάνσεις UV-A UV-B, που δηλώνουν προστασία και από τα δύο είδη ακτινοβολίας, που είναι επικίνδυνοι παράγοντες για τον άνθρωπο.
 
Γ. Κάποιες πολύ χρήσιμες επισημάνσεις:
 
– Πρέπει να θυμόμαστε ότι το 90% της ηλιακής ακτινοβολίας μπορεί να διαπερνά τα σύννεφα.
– Πρέπει επίσης να γνωρίζουμε ότι το νερό προσφέρει μικρή προστασία από την ηλιακή ακτινοβολία.
– Τέλος, πρέπει να γνωρίζουμε ότι η έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία κατά τη διάρκεια της ημέρας έχει σωρευτικό αποτέλεσμα.
 
 
 
Κοινοποίηση

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ