Ποιά ρούχα μπαίνουν πλυντήριο ακόμη κι εάν η ετικέτα γράφει «μόνο στεγνό καθάρισμα»

0

Είναι βέβαιο ότι όλοι έχουμε ξοδέψει και συνεχίζουμε να ξοδεύουμε αρκετά χρήματα στο καθαριστήριο για ρούχα που στην ετικέτα αναγράφουν «Μόνο στεγνό καθάρισμα». Μία δημοσιογράφος της Daily Mail λοιπόν αποφάσισε να κάνει ένα πολύ ενδιαφέρον (και για την …τσέπη μας) πείραμα το οποίο και κατέδειξε ότι υπάρχουν όντως ρούχα που αν και αναγράφουν την παραπάνω ένδειξη δεν παθαίνουν τίποτε αν δοκιμάσουμε να τα πλύνουμε σε ελαφρύ πρόγραμμα στο πλυντήριο του σπιτιού μας.

Η δημοσιογράφος λοιπόν, πήρε πέντε ρούχα από την γκαρνταρόμπα της, τα οποία στην ετικέτα έγραφαν «Μόνο στεγνό καθάρισμα», τα πασάλειψε με σάλτσα και μέικ απ και τα έβαλε όλα μαζί στο πλυντήριο να πλυθούν στους 30 βαθμούς Κελσίου. Τι διαπίστωσε λοιπόν αφού πέρασαν τριάντα λεπτά μέχρι να τελειώσει η πλύση:

Φόρεμα των 120 δολλαρίων από πολυεστέρα.

Βγήκε από το πλυντήριο… τέλειο. Οι λεκέδες είχαν εξαφανιστεί και το φόρεμα δεν είχε "μαζέψει". Μάλιστα, όπως αναφέρει η δημοσιογράφος της Daily Mail, δεν χρειάστηκε καν σιδέρωμα. Το κρέμασε σε μια κρεμάστρα για να στεγνώσει και μετά από λίγες ώρες ήταν έτοιμο να φορεθεί.

Επιτυχία 5 στα 5.

 

Κασμιρένιο πουλόβερ των 89.95 λιρών.

Το κασμιρένιο πουλόβερ της δημοσιογράφου βγήκε από το πλυντήριο σαν καινούριο. Μάλιστα, όταν στέγνωσε και μπόρεσε να το δει καλύτερα διαπίστωσε ότι δεν είχε μπει ούτε χιλιοστό, ότι δεν είχε χάσει το σχήμα του, δεν είχε ξεχειλώσει καθόλου και ότι είχαν εξαφανιστεί εντελώς και οι λεκέδες.

Επιτυχία 5 στα 5.

 

Ταγέρ των 164 λιρών.

Το ύφασμα του ταγέρ, ήταν κατασκευασμένο από μαλλί, βαμβάκι, πολυεστέρα και μεταλλικές ίνες. Εδώ το ταγέρ είχε συρρικνωθεί λιγάκι, με αποτέλεσμα η φούστα, ενώ πριν ήταν κάτω από το γόνατο, τώρα ήταν πάνω από αυτό και τα μανίκια του σακακιού ήταν κοντά με αποτέλεσμα το ταγιέρ να μοιάζει "βαπτιστικό". Επιπλέον έμοιαζε σαν να έχει χάσει λίγο το χρώμα του. Από την άλλη, είχαν εξαφανιστεί πλήρως οι λεκέδες.

Επιτυχία 2 στα 5.

 

Μεταξωτό πουκάμισο των 40 λιρών.

Για να μπορεί ένα μεταξωτό ρούχο να μπει στο πλυντήριο θα πρέπει να έχει υποστεί ειδική επεξεργασία. Το συγκεκριμένο πουκάμισο της δημοσιογράφου αναγράφει στην ετικέτα την ένδειξη «Μόνο στεγνό καθάρισμα» κάτι το οποίο σημαίνει ότι δεν έχει υποστεί αυτή την ειδική επεξεργασία. Μετά την πλύση ωστόσο, διαπίστωσε ότι είχε μπει απειροελάχιστα. Οι λεκέδες και σε αυτό το ρούχο είχαν εξαφανιστεί.

Επιτυχία 4 στα 5.

 

Τοπ με παγέτες των 97 δολαρίων.

Αν και όλες οι πούλιες του συγκεκριμένου ρούχου παρέμειναν στη θέση τους και οι λεκέδες είχαν εξαφανιστεί, το ρούχο είχε "μπει" δραματικά. Ο λόγος; Η βισκόζη η οποία είναι ένα αρκετά ασταθές ύφασμα.

Eπιτυχία 1 στα 5

 

* Image source: Freedigitalphotos.net

 

 

 

Κοινοποίηση

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ