Πως να πετάξουμε το χαρταετό μας με ασφάλεια

0
 
Το πέταγμα του χαρταετού είναι ένα έθιμο του τόπου μας που απολαμβάνουν μικροί και μεγάλοι – κρύβει ωστόσο και κάποιους κινδύνους.
Ο μη κερδοσκοπικός Οργανισμός «Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος» λοιπόν, δίνει κάποιες πολύ σημαντικές συμβουλές για την αποφυγή ακριβώς αυτών των κινδύνων – πιο συγκεκριμένα:
 

-Επιλέγουμε με προσοχή το χώρο που θα πετάξουμε το χαρταετό μας. Έτσι τον πετάμε σε χώρους ανοιχτούς, μακριά από γκρεμούς και φυσικά ποτέ από ταράτσες. Δυστυχώς, κάθε χρόνο τραυματίζονται σοβαρά και καμιά φορά θανατηφόρα, άτομα που πέφτουν από ύψος την ώρα που πετάνε το χαρταετό. 

-Δεν πετάμε το χαρταετό κοντά σε ηλεκτροφόρα σύρματα. Σε περίπτωση όμως που o χαρταετός μπλεχτεί σε αυτά, δεν προσπαθούμε να τον ξεμπλέξουμε καθώς υπάρχει σοβαρός κίνδυνος ηλεκτροπληξίας. Μάλιστα για το θέμα ακριβώς αυτό και η ΔΕΗ σε σχετικές οδηγίες που εξέδωσε, αναφέρει επίσης ότι δεν θα πρέπει σε καμμία περίπτωση να επιχειρήσουμε να τον απελευθερώσουμε τραβώντας τον σπάγκο είτε και χρησιμοποιώντας άλλα αντικείμενα, ακόμη και ξύλινα και βέβαια να μην προσπαθήσουμε ν' αναρριχηθούμε πάνω στους πύργους ή σε στύλους ηλεκτροφωτισμού καθώς και σε σημεία που βρίσκονται κοντά σε ηλεκτροφόρα σύρματα.

Τέλος να έχουμε υπόψιν μας ότι το σκοινί του χαρταετού μπορεί να προκαλέσει κοψίματα και εγκαύματα από τριβή στα χέρια των παιδιών και για το λόγο αυτό πρέπει να τους δείξουμε πώς να το κρατάνε με προσοχή. Εξαιρετικά βοηθητικό μάλιστα, θεωρείται το να φοράνε γάντια.

 
 
Όλα τα παραπάνω φυσικά δεν είναι αποτρεπτικά από το να απολαύσουμε με τα παιδιά μας το υπέροχο αυτό παραδοσιακό έθιμο. Απλά μας υπενθυμίζουν τι πρέπει να προσέχουμε για να το απολαύσουμε με ασφάλεια.
 
 
 
Κοινοποίηση

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ