Το τέλειο ξύρισμα: θέλει τον τρόπο του…

0
Το ξύρισμα είναι η καθημερινή πρωινή απαραίτητη συνήθεια κάθε άνδρα – τουλάχιστον εκείνου που δεν του αρέσουν το μουστάκι και τα γένια. Δύο είναι δε, οι βασικές απαιτήσεις του από την όλη διαδικασία: ταχύτητα και καλό-βαθύ αποτέλεσμα που θα διαρκεί ικανοποιητικά έως αργά το απόγευμα.
Συγκεντρώσαμε λοιπόν μερικά βασικά tips που βοηθούν σημαντικά στο να το πετύχει – γιατί και το ξύρισμα έχει την τέχνη του!
 
1. Το ξυραφάκι.
Τα πολυχρησιμοποιημένα ξυραφάκια δεν φέρνουν το ίδιο αποτέλεσμα με τα καινούρια – ακόμη κι αυτά που προορίζονται για επαναλαμβανόμενη χρήση. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τα γένια να κόβονται δύσκολα, επιβραδύνοντας την όλη διαδικασία αλλά και το συνολικό αποτέλεσμα ν' απέχει αρκετά απ' αυτό που θα χαρακτηρίζαμε ''βαθύ ξύρισμα''.

Ελέγχουμε λοιπόν προσεκτικά πριν από κάθε χρήση την κατάσταση που βρίσκεται το ξυραφάκι μας και το αντικαθιστούμε με ένα καινούριο εάν διαπιστώσουμε ότι έχει κλείσει τον κύκλο του. Επίσης, ακόμη κι εάν ''αντέχει'' ακόμη ικανοποιητικά, το καθαρίζουμε προσεκτικά μ' ένα βουρτσάκι, αφαιρώντας όλα τα υπολείματα από τρίχες που έχουν παραμένει από την προηγούμενη χρήση του.

 

 
2. Η ξυριστική μηχανή.
Εδώ θα πρέπει να προσέξουμε τρία πράγματα:
i. Την χρησιμοποιούμε στο δέρμα μας με τον τρόπο ακριβώς που περιγράφει ο κατασκευαστής στις σχετικές οδηγίες χρήσης. Έτσι μεγιστοποιούμε την αποτελεσματικότητά της.
ii. Πριν από κάθε χρήση την καθαρίζουμε προσεκτικά με το ειδικό βουρτσάκι που συνήθως περιέχεται στη συσκευασία, αφαιρώντας κι εδώ όλα τα υπολείματα από τρίχες που έχουν παραμένει από την προηγούμενη χρήση της.
iii. Δεν αφήνουμε την μπαταρία να ''τερματίσει'' για να ξαναφορτίσουμε. Συνήθως όταν η μπαταρία είναι στα ''κάτω της'' – μετά από ένα αριθμό χρήσεων, η μηχανή λειτουργεί πολύ πιο αδύναμα με αποτέλεσμα το ξύρισμα να μην είναι όσο βαθύ πρέπει. Όταν λοιπόν το παρατηρήσουμε αυτό, φορτίζουμε άμεσα. 
 
3. Οι ειδικοί λένε πως όταν ξυριζόμαστε κατά τη διάρκεια ή μετά το ντους το αποτέλεσμα είναι ακόμη καλύτερο καθώς ο ζεστός ατμός βοηθάει ιδιαίτερα. Εναλλακτικά, εφόσον δεν μπορούμε να συνδυάσουμε ντους και ξύρισμα, μπορούμε να βρέξουμε ελαφρά με ζεστό νερό το πρόσωπό μας λίγο πριν ξεκινήσουμε.
 
4. Πινέλο ξυρίσματος.
Το πινέλο ξυρίσματος έχει πραγματικά εξαιρετικά αποτελέσματα – κάτι ήξεραν οι παλιοί… Απλά θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε μια καλή κρέμα ώστα να δημιουργηθεί ο κατάλληλος πλούσιος αφρός τον οποίο και θα απλώσουμε με απαλές κυκλικές κινήσεις.
Ο τρόπος αυτός έχει ωστόσο κι ένα μειονέκτημα: είναι λίγο πιο χρονοβόρος από τα συνηθισμένα….
 
5. Ξεκινάμε από τα εύκολα. 
Είναι καλύτερο να ξεκινήσουμε το ξύρισμα από τα σημεία του προσώπου μας που ξυρίζονται πιο εύκολα (π.χ. λαιμός) και μετά ν' ασχοληθούμε με τις δύο περιοχές που συνήθως μας ταλαιπωρούν περισσότερο – δηλαδή το πηγούνι και  την περιοχή που βρίσκεται το μουστάκι.
 
6. Πως περιποιούμαστε το ξυραφάκι μετά την χρήση.
Το ξεπλένουμε καλά ώστε να φύγουν τα υπολείμματα  από τρίχες και αφρό και στη συνέχεια είτε τινάζουμε απλά τα νερά είτε το σκουπίζουμε πολύ προσεκτικά με μία πετσέτα προσέχοντας να μην μείνουν υπολείμματα από τις κλωστές της στις λεπίδες του καθώς αυτό θα μας ταλαιπωρήσει στο επόμενο ξύρισμα. 
 
 
 
Κοινοποίηση

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ