8 Πρακτικά tips για ευκολότερη αναζήτηση στο Google

0

Το Google είναι, αναμφίβολα η μεγαλύτερη εγκυκλοπαίδεια στον κόσμο και η πρώτη μας επιλογή για να βρούμε κάτι που δε γνωρίζουμε. Η Huffington Post λοιπόν, παρουσίασε 8 νέα "κόλπα" που μπορούν να κάνουν την αναζήτηση στο Google (το περίφημο …Googlάρισμα) ακόμη ευκολότερη:

1. Ζητάμε τον ορισμό μιας λέξης:

Όταν θέλουμε να βρούμε τον ορισμό μιας λέξης, αντί να γράφουμε απλά τη λέξη και να ψάχνουμε στ' αποτελέσματα που θα μας δώσει το Google, ποιό από όλα αυτά μπορεί να περιέχει τον ορισμό, απλά πληκτρολογούμε πριν τη λέξη που αναζητάμε «ορισμός:…».

2. Κάνουμε αναζήτηση με την ακριβή σειρά των λέξεων.

3. Αναζητάμε σχετικές λέξεις.

Για παράδειγμα, ψάχνουμε αποτελέσματα για «εναλλακτικές πηγές ενέργειας». Γνωρίζουμε όμως, ότι την έννοια αυτή δεν την διατυπώνουν όλοι με τον ίδιο τρόπο. Κάποιοι άλλοι αναφέρονται σε αυτή, για παράδειγμα, με τον όρο «ανανεώσιμες πηγές ενέργειες». Για να έχουμε λοιπόν και τα σχετικά αποτελέσματα τοποθετούμε μια περισπωμένη (~) πριν τον όρο αναζήτησης. Για παράδειγμα: ~εναλλακτικές πηγές ενέργειας.

4. Εξαιρούμε συγκεκριμένη λέξη από τα αποτελέσματα αναζήτησης.

Για παράδειγμα ψάχνουμε για συνταγές ψωμιού. Δεν θέλουμε όμως, να μας εμφανιστούν όσες για την παρασκευή του απαιτούν τη χρήση μαγιάς. Για να αποκλείσουμε την εμφάνιση συνταγών με μαγιά, αφού εισάγουμε αυτό που αναζητάμε, στη συνέχεια εισάγουμε το σύμβολο του μείον (-) και τους όρους που θέλουμε να μην εμφανίζονται. Εν  προκειμένω συνταγή ψωμιού -μαγιά.

5. Ψάχνουμε για προϊόντα μιας συγκεκριμένης τιμής.

Για παράδειγμα ψάχνουμε για φωτογραφικές μηχανές που κοστίζουν από 500 έως 1.000 δολάρια. Τι κάνουμε; Πληκτρολογούμε το προϊόν που αναζητάμε και στη συνέχεια το εύρος των τιμών που θα επιθυμούσαμε. Εν προκειμένω: Φωτογραφική μηχανή $500… $1.000.

6. Κάνουμε αναζήτηση εντός ιστοσελίδας.

Για παράδειγμα διαβάσαμε ένα άρθρο που μας άρεσε στη Huffington Post για τον Νέλσον Μαντέλα. Ωστόσο, πέραν του ότι το διαβάσαμε στη Huffington Post και το θέμα γενικά, δεν θυμόμαστε κάποια περαιτέρω λεπτομέρεια. Για να το βρούμε πιο εύκολα, πληκτρολογούμτε site, στη συνέχεια κάνουμε επικόλληση το URL του ιστοτόπου που θέλουμε να ψάξουμε και στη συνέχεια προσθέτουμε τους δικούς μας όρους αναζήτησης χωρίς κόμμα. Εν προκειμένω γράφουμε: site: www.huffingtonpost.com nelson mandela.

7. Αναζητάμε κατά τύπο αρχείου.

Για παράδειγμα θέλουμε να κάνουμε μια παρουσίαση σε Power Point και ψάχνουμε αντίστοιχες εργασίες, στην ίδια μορφή για να πάρουμε μια ιδέα. Πληκτρολογούμε τους όρους που αναζητάμε και στη συνέχεια τη λέξη filetype: ακολουθούμενο από τον τύπο αρχείου που ψάχνουμε. Για παράδειγμα  pop rock music filetype:PPT.

8. Συμπληρώνουμε τα… κενά.

Για παράδειγμα αναζητάμε ένα άρθρο για την Pop Rock μουσική και θυμόμαστε πως ξεκινάει αλλά όχι και πολύ καλά. Στο περίπου. Για να διευκολυνθούμε, γράφουμε την πρόταση όπως τη θυμόμαστε και τις λέξεις που δεν είμαστε σίγουροι τις αντικαθιστούμε με αστερίσκους.

 

Κοινοποίηση

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ