Πως να διατηρούμε τον καφέ φρέσκο για περισσότερο καιρό

0

Εάν κάποιος μας ζητούσε να απαριθμήσουμε τις αγαπημένες μας μικροαπολαύσεις της καθημερινότητας είναι απολύτως βέβαιο πως μία θέση ανάμεσά τους θα είχε ο καφές. Δεν έχει σημασία εάν θα τον πιούμε το πρωί στο γραφείο για να ξεκινήσουμε με περισσότερη ενέργεια την ημέρα μας ή στο σπίτι το απογευματάκι ή με κάποιο φίλο σ' ένα αγαπημένο στέκι – ο καφές είναι μία από τις πλέον αγαπημένες συνήθειες της κάθε ημέρας. Γι' αυτό και πρέπει να τον διατηρούμε πάντα φρέσκο ώστε να απολαβάνουμε στην εντέλεια τη γεύση και το άρωμά του. Και η διαδικασία αυτή έχει τα δικά της μικρά μυστικά – πιο συγκεκριμένα:

 Ο καφές μπορεί να διατηρηθεί φρέσκος το πολύ για 2 με 3 εβδομάδες. Γι' αυτό και πρέπει να τον προμηθευόμαστε σε συσκευασία που ανάλογα με την ποσότητα που καταναλώνουμε θα μας φτάσει γι' αυτό περίπου το διάστημα. Συνεπώς, είναι προτιμότερο να μην προμηθευόμαστε μία μεγάλη συσκευασία καφέ αλλά περισσότερες μικρές όταν η κατανάλωση που προβλέπεται ότι θα κάνουμε σε 15-20 ημέρες δε θα είναι αντίστοιχη.

 Μόλις ανοίξουμε τη συσκευασία είναι καλύτερο να μεταφέρουμε τον καφέ από το σακουλάκι του και να τον αποθηκεύσουμε σ' ένα γυάλινο ή κεραμικό δοχείο που κλείνει αεροστεγώς.

 Τέλος, αποθηκεύουμε το δοχείο με τον καφέ σε μέρος δροσερό και ξηρό μακριά από υψηλές θερμοκρασίεςΈτσι, αποφεύγουμε π.χ. ν' αποθηκεύσουμε τον καφέ σε μέρη όπως το ντουλάπι δίπλα στο φούρνο όπου αναπόφευκτα θα δεχτεί υψηλές θερμοκρασίες ή σ' ένα ντουλάπι που εφάπτεται σε κάποιον εξωτερικό τοίχο του σπιτιού τον οποίο τους καλακαιρινούς μήνες βλέπει αρκετές ώρες ο ήλιος με αποτέλεσμα να θερμαίνεται πολύ ο χώρος.

 

> Διαβάστε ακόμη:  πως να ετοιμάσουμε ένα υπέροχο ελληνικό καφέ.

 

Κοινοποίηση

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ