5 κινήσεις για να πετύχουμε την καλύτερη δυνατή συμφωνία για το ακίνητό μας

0

Σε μία εποχή που η αξία των ακινήτων έχει, ελέω κρίσης, πάρει την κατιούσα, οι ιδιοκτήτες οφείλουν (είτε θέλουν να νοικιάσουν είτε να πουλήσουν το ακίνητό τους) ν' ακολουθούν τη βέλτιστη δυνατή στρατηγική ώστε να πετύχουν το υψηλότερο δυνατό τίμημα (πάντα βέβαια μέσα στα δεδομένα της εποχής) και τον καταλληλότερο ενοικιαστή ή αγοραστή.

5 βασικές κινήσεις προς την κατεύθυνση αυτή λοιπόν:

1. Έρευνα αγοράς:

Προτού προχωρήσουν στη δημοσίευση της σχετικής αγγελίας, οι ιδιοκτήτες  θα πρέπει να έχουν κάνει μία συστηματική έρευνα αγοράς ώστε να έχουν μία σαφή εικόνα του που βρίσκεται η πραγματική εμπορική αξία του ακινήτου τους με βάση τα συγκεκριμένα δεδομένα του – δηλ. παλαιότητα, περιοχή, όροφος κλ.π. Η έρευνα αυτή μπορεί να γίνει τόσο με το να αποτανθούν σε επαγγελματίες του real estate όσο και με το να μελετήσουν αγγελίες για αντίστοιχης αξίας ακίνητα που έχουν ήδη δημοσιευτεί.

2. Η δημοσίευση της αγγελίας:

Στην αγγελία αποτυπώνεται η πρώτη 'εικόνα' για το ακίνητό μας. Πέραν από την ακρίβεια όσον αφορά τα βασικά χαρακτηριστικά του (τετραγωνικά μέτρα κ.ο.κ.) θα πρέπει να προβάλλονται στοχευμένα τα υπόλοιπα συγκριτικά πλεονεκτήματά του όπως π.χ. η θέση του (πλησίον σταθμών μέσων μαζικής μεταφοράς, σε κοντινή απόσταση από σχολεία εφόσον πρόκειται για μεγάλο ακίνητο που θα ενδιαφέρει κυρίως οικογένειες, κ.ο.κ). 

Σε κάθε περίπτωση, βασικό ρόλο στην προσέλκυση του μεγαλύτερου δυνατού αριθμού ενδιαφερομένων θα παίξει η συστηματική δημοσίευση της αγγελίας στο διαδίκτυο καθώς αυτό προσφέρει πολύ μεγάλες δυνατότητες εκτεταμμένης προβολής του ακινήτου (photos, video κλ.π). 

3. Βάψιμο και καθαριότητα χώρου:

Η εικόνα που θα σχηματίσει ο υποψήφιος αγοραστής ή ενοικιαστής εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την εικόνα που θα δει στην πρώτη του επίσκεψη – εκεί δηλαδή που θα λάβει και την αρχική απόφαση εάν τον ενδιαφέρει ή όχι το ακίνητο. Γι' αυτό ένα καλό (κι όχι πρόχειρο)  'φρεσκάρισμα' σε επίπεδο βαψίματος και μία γενική καθαριότητα του χώρου ιδιαίτερα όσον αφορά τα πατώματα έχουν σημαντική συμβολή ώστε να επηρεαστεί αυτός θετικά και να προχωρήσει σε διαδικασία διαπραγματεύσεων. Το κόστος που αυτά συνεπάγονται θα αποσβεστεί γρήγορα από τα κέρδη του ιδιοκτήτη εάν εξασφαλίσει ένα καλό αγοραστή ή ενοικιαστή.

4. Μπάνιο και κουζίνα:

Για να καταλάβετε την αξία που έχει ένα καθαρό, καλοσυντηρημένο μπάνιο στην εικόνα που σχηματίζεται για κάποιο ακίνητο, βάλτε στη θέση του αγοραστή ή του ενοικιαστή τον εαυτό σας και σκεφτείτε την εντύπωση που σας δημιουργείται όταν επισκέφτεστε κάποιο σπίτι και βρίσκετε το μπάνιο σε κακή κατάσταση. Επίσης η κατάσταση της κουζίνας παίζει σημαντικό ρόλο όταν το σπίτι προορίζεται να προωθηθεί για αγορά ή ενοικίαση σε οικογένειες και συνεπώς θα περάσει μέσα από το αυστηρό κριτικό μάτι της συζύγου/μητέρας. 

5. Διαπραγμάτευση και τιμή

Για τη σωστή διαπραγμάτευση δεν υπάρχουν 'χρυσοί' κανόνες. Ο ιδιοκτήτης πρέπει αρχικά να έχει καταλήξει στη βασική γραμμή της πολιτικής του – δηλαδή μέχρι του που θέλει να υποχωρήσει στο θέμα της τιμής όσο και στο πόσο σημαντικό είναι γι' αυτόν (στην περίπτωση του ενοικίου) το να εξασφαλίσει ένα ενοικιαστή που μπορεί μεν να προσφέρει μικρότερο τίμημα από αυτό που θα επιθυμούσε αλλά η καταβολή των χρημάτων θεωρείται πιο 'σίγουρη' – ιδιαίτερα τη συγκεκριμένη περίοδο. Είναι πολύ σημαντικό δε, ο ιδιοκτήτης να μην αποκαλύπτει εξ' αρχής τα 'χαρτιά' του, ν' αφήνει τον υποψήφιο ν' ανοιχθεί πρώτος και να προσπαθεί μεθοδικά ν' αντλήσει σημαντικές πληροφορίες σχετικά με την πραγματική οικονομική του κατάσταση (με ερωτήσεις σχετικές με την επαγγελματική του δραστηριότητα, το πόσο καιρό παρέμεινε στο προηγούμενο σπίτι – εάν πρόκειται για υποψήφιο ενοικιαστή, κ.ο.κ.).

Τέλος υπάρχει και μία άλλη εξίσου σημαντική παράμετρος που δεν μπορεί να ενταχθεί στα παραπάνω και λέγεται  υ π ο μ ο ν ή.  Ο ιδιοκτήτης θα πρέπει ν' αφιερώσει χρόνο στην όλη διαδικασία και να μην καταλήξει σε βιαστικές αποφάσεις ακόμη κι εάν πιέζεται οικονομικά. Είναι περίπου βέβαιο ότι η επιτυχία του όλου εγχειρήματος θα εξαρτηθεί από την μεθοδικότητα και την υπομονή που θα επιδείξει.   

 

Κοινοποίηση

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ