Ποιες είναι οι ώρες κοινής ησυχίας

0

Μία από τις ‘κλασικές’ καθημερινές παραινέσεις των γονιών προς τα παιδιά είναι το ‘μη κάνεις θόρυβο είναι ώρα κοινής ησυχίας’. Ποιες είναι όμως αυτές οι περίφημες ‘ώρες κοινής ησυχίας’ και τι απαγορεύεται να κάνουμε κατά τη διάρκειά τους;

Σύμφωνα λοιπόν με την Ελληνική Αστυνομία οι ώρες κοινής ησυχίας χωρίζονται στις θερινές και τις χειμερινές. Πιο συγκεκριμένα:

Για την καλοκαιρινή περίοδο (από 1η Απριλίου έως 30η Σεπτεμβρίου) οι ώρες κοινής ησυχίας είναι:
Το μεσημέρι, 15.00 – 17.30 και  
το βράδυ, 23.00 – 07.00 

Για τη χειμερινή περίοδο (από 1η Οκτωβρίου έως 31η Μαρτίου) οι ώρες κοινής ησυχίας είναι:
Το μεσημέρι, 15.30 – 17.30 και  
το βράδυ, 22.00 – 07.30

Κατά τις ώρες της μεσημβρινής και νυκτερινής ησυχίας απαγορεύονται:

– Οι εργασίες ή άλλες δραστηριότητες που δημιουργούν θόρυβο. Σ’ εξαιρετικές περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης, που δεν επιδέχονται αναβολή, με ειδική αιτιολογημένη άδεια του διοικητή του οικείου Αστυνομικού Τμήματος μπορεί να επιτραπεί η εκτέλεση εργασίας, ιδίως κοινής ωφέλειας, που προκαλεί θόρυβο.

– Η λειτουργία κάθε μουσικού οργάνου ή συσκευής ραδιοφώνου, μαγνητοφώνου ή τηλεόρασης σε υψηλή ένταση, οι φωνασκίες, οι θωρυβώδεις χοροί και κάθε άλλη θορυβώδης εκδήλωση σε κατοικίες ή άλλους ιδιωτικούς χώρους.

– Τα τραγούδια, οι φωνασκίες, η χρήση μουσικών οργάνων, η λειτουργία ραδιοφώνων, μαγνητοφώνων και τηλεοράσεων στους δρόμους, πλατείες και δημόσιους γενικά χώρους κατοικημένων περιοχών, καθώς και μέσα στα οχήματα μεταφοράς του κοινού.

Τα θορυβώδη παίγνια σε καφενεία, σφαιριστήρια ή άλλα δημόσια κέντρα, καθώς και οι φωνασκίες και συζητήσεις σε υψηλό τόνο των θαμώνων των κέντρων αυτών.

– Οι θορυβώδεις συζητήσεις και διαπληκτισμοί σε σταθμούς αυτοκινήτων (λεωφορείων, ΤΑΞΙ, κ.λ.π.), η φόρτωση ή εκφόρτωση εμπορευμάτων σε ή από φορτηγά αυτοκίνητα, που δημιουργεί θόρυβο, καθώς και η θορυβώδης λειτουργία της μηχανής τροχοφόρου, το οποίο είναι σε στάση.

– Τέλος, η χρήση σειρήνων ή άλλων ηχητικών οργάνων ή συστημάτων ασφαλείας χωρίς να συντρέχει λόγος έκτακτης ανάγκης καθώς και η δοκιμαστική λειτουργία αυτών.

Κοινοποίηση

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ