Δες πόση οικονομία κάνεις χρησιμοποιώντας λάμπες Led

0

Όλοι λίγο – πολύ έχουμε ακούσει για την οικονομία που μπορούμε να πετύχουμε εάν αντικαταστήσουμε τις κοινές λάμπες με λάμπες Led, ωστόσο τόσο το γεγονός ότι η αγορά τους κοστίζει περισσότερο όσο και το ότι δεν έχουμε ξεκάθαρη εικόνα για το πόση ακριβώς οικονομία μπορούμε να κάνουμε αλλάζοντας τις κλασικές λάμπες με Led, μας κάνει σε αρκετές περιπτώσεις διστακτικούς.

Η Eurostat λοιπόν δημιούργησε έναν πολύ κατατοπιστικό πίνακα ο οποίος δείχνει το ετήσιο όφελος που έχουν τα νοικοκυριά στην Ευρώπη εάν αλλάξουν μία κλασική λάμπα 60 Watt με μία LED των 10 Watt. Ο υπολογισμός που έχει γίνει αφορά χρήση της λάμπας για 3 ώρες καθημερινά και κατανάλωση οικιακού ρεύματος 2500 – 5000 kwh ετησίως συμπεριλαμβανομένων και των φόρων.

Όπως φαίνεται λοιπόν από τον πίνακα αυτό, με τη συγκεκριμένη λάμπα Led και τη συγκεκριμένη χρήση της μπορούμε να εξοικονομήσουμε σχεδόν € 10 ανά χρόνο όντας πολύ κοντά στον Ευρωπαϊκό μέσο όρο.

Ένα ποσό που ίσως δεν είναι πολύ μεγάλο με μία πρώτη ματιά αλλά εάν λάβουμε υπόψη μας:

– το συνολικό όφελος που έχουμε αλλάζοντας όλες τις παλιές λάμπες του σπιτιού με Led,

– το ότι μία λάμπα Led έχει πολύ μεγαλύτερη διάρκεια ζωής από μία κλασική και συνεπώς θα την αντικαταστήσουμε πολύ λιγότερες φορές κάνοντας περαιτέρω εξοικονόμηση χρημάτων και,

– το ότι το κόστος αγοράς μίας λάμπας Led έχει μειωθεί σημαντικά σε σχέση με παλιότερα,

γίνεται φανερό ότι η επιλογή μίας λάμπας Led σε σχέση με μία απλή είναι σαφώς πιο συμφέρουσα συνολικά.

  Δες μία σειρά από πρακτικά Tips για να κάνεις οικονομία στο λογαριασμό του ρεύματος 

Κοινοποίηση

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ