Μικρά «μυστικά» για καλύτερη αναζήτηση στo Google

1
''Googlαρέ το'' είναι η πρώτη απάντηση που παίρνουμε όταν ρωτάμε κάποιον μία πληροφορία που δε γνωρίζει. Και είναι φυσικό καθώς το Google αποτελεί πλέον τη μεγαλύτερη ''εγκυκλοπαίδεια'' στο κόσμο. Γι' αυτό και η χρήση του έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις: στο σχολείο, στο γραφείο, στο σπίτι, το Google αποτελεί πλέον βασική πηγή γνώσης και πληροφόρησης για μικρούς και μεγάλους.
 

Παρότι ωστόσο το Google φαίνεται -και είναι- απλό στη χρήση του, υπάρχουν μία σειρά από μικρά μυστικά που μπορούν να κάνουν την αναζήτηση σε αυτό ακόμη ευκολότερη και κυρίως ακόμη πιο στοχευμένη. Ας δούμε τα σημαντικότερα από αυτά:

1.  +  : το βάζουμε πριν από μία λέξη όταν θέλουμε τ' αποτελέσματα να περιλαμβάνουν και τη συγκεκριμένη λέξη.

Π.χ. ενοικίαση κατοικίας + Βόλος
 
2.    : το βάζουμε όταν θέλουμε τ' αποτελέσματα που θα εμφανιστούν να μην περιλαμβάνουν τη συγκεκριμένη λέξη.
Π.χ. αγορά κατοικίας στην Αττική – Χαλάνδρι.
 
3.  " "  : τα εισαγωγικά τα βάζουμε σε μία φράση όταν θέλουμε το Google να μας εμφανίσει αποτελέσματα από ιστοσελίδες που έχουν την ίδια φράση.
 
4.  ~  : το βάζουμε πριν από μία λέξη για να μας εμφανιστούν  αποτελέσματα που περιλαμβάνουν και συνώνυμα της συγκεκριμένης λέξης.
Π.χ. καινούριο~αμάξι (θα εμφανιστούν και αποτελέσματα για καινούριο~αυτοκίνητο).
 

 

Π ρ α κ τ ι κ ά   t i p s :

 –  Το Google δε διαχωρίζει στην αναζήτηση πεζά με κεφαλαία: συνεπώς είτε γράφουμε τις λέξεις με μικρά είτε με κεφαλαία γράμματα, το αποτέλεσμα είναι το ίδιο.
 
–  Χρησιμοποιούμε την αγγλική λέξη OR για να ενημερώσουμε το Google ν' αναζητήσει το ένα ή το άλλο αποτέλεσμα.
Προσοχή όμως: το γράφουμε μόνο με κεφαλαία γράμματα, διαφορετικά το Google απλά θ' αναζητάει τη λέξη 'or' μέσα σε κείμενα.
 
– Δεν εστιάζουμε ιδιαίτερα σε σημεία στίξης όπως:  ; ! , …  κλπ. Το Google συνήθως τ' αγνοεί.
 
– Το Google συνήθως παραβλέπει στην αναζήτηση, μικρές λέξεις όπως άρθρα, αντωνυμίες κ.ο.κ.
 
 
Κοινοποίηση

1 σχόλιο

  1. Πολύ χρήσιμο post. Υπάρχει μεγάλη ποικιλία από τους τελεστές της Google οι οποίοι μας βοηθάνε στις αναζητήσεις μας στο διαδίκτυο. Να προσθέσω ένα ακόμα ο οποίος είναι χρήσιμος για όσους έχουν ιστοσελίδα και θέλουν να διαπιστώσουν αν αυτή έχει ευρετηριαστεί από την Google.

    Ο τελεστής είναι ο εξής: site:yourdomain.

    Προσέξτε το domain name σας να είναι ακριβώς μετά τα : , , χωρίς κενό.

    Να θυμίσω ότι η ευρετηρίαση της ιστοσελίδας σας από την Google είναι προυπόθεση για να εμφανιστεί αυτή στα αποτελέσματα αναζήτησης της.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ