Τι πρέπει να προσέχουμε όταν αγοράζουμε ένα φθηνό tablet

0

Οι πωλήσεις των Tablets καταγράφουν τέτοια ανοδική πορεία ώστε η αγορά να έχει πλέον πλημμυρίσει με μία τεράστια γκάμα μηχανημάτων για κάθε γούστο, κυρίως όμως για κάθε βαλάντιο. Έτσι ο ενδιαφερόμενος, με μία γρήγορη έρευνα στο διαδίκτυο, μπορεί να βρεi tablet που κοστίζουν από …μερικές δεκάδες έως κι αρκετές εκατοντάδες euro.

Κι επειδή ακριβώς η απόκτηση ενός οικονομικού tablet, μ' ένα κόστος γύρω στα € 100, είναι …πειρασμός, συγκεντρώσαμε όλα τα βασικά που πρέπει να προσέξουμε προτού το αγοράσουμε γιατί σε κάποιες περιπτώσεις το φθηνό μπορεί να κρύβει και τις "παγίδες" του:

 

Ελέγχουμε προσεκτικά τα τεχνικά χαρακτηριστικά που δίνει η εταιρία για τη συσκευή όσον αφορά τη διάρκεια της μπαταρίας. Γιατί εάν με μία normal χρήση η μπαταρία διαρκεί π.χ. 2 ώρες τότε  υπάρχει σοβαρό θέμα αυτονομίας της συγκεκριμένης συσκευής.

⇒ Εξετάζουμε εάν διαθέτει GPS. Το GPS εκτός της "κλασικής" του χρήσης, είναι απαραίτητο και για τη χρήση μίας σειράς από applications που το έχουν ως προαπαιτούμενο.

⇒ Προσέχουμε την ανάλυση οθόνης που διαθέτει. Εάν η ανάλυση της οθόνης του δεν είναι ικανοποιητική τότε η εμπειρία με το συγκεκριμένο tablet θα γίνεται πολύ γρήγορα ιδιαίτερα κουραστική ακόμη κι εάν αφορά την απλή ανάγνωση ειδήσεων.

⇒ Εξετάζουμε πιθανή απουσία του Google Play. To Google Play είναι το επίσημο κατάστημα της Google και διαθέτει μία τεράστια γκάμα από applications για να κατεβάσουμε δωρεάν ή ν' αγοράσουμε και συνεπώς η παρουσία του είναι εξαιρετικά χρήσιμη.

⇒ Εξετάζουμε εάν διαθέτει κάποια άλλα χαρακτηριστικά που είναι απαραίτητα για τη συγκεκριμένη δουλειά για την οποία χρειαζόμαστε το tablet. Μην ξεχνάμε πως η καλύτερη συσκευή για εμάς είναι αυτή που καλύπτει τις συγκεκριμένες ανάγκες μας.

⇒ Τέλος, ελέγχουμε με προσοχή, κάτι που πολλές φορές ξεχνάμε να κάνουμε ενώ είναι εξαιρετικά σημαντικό: Ποια είναι η εταιρία που αντιπροσωπεύει τη συγκεκριμένη συσκευή και τι υποστήριξη σε επίπεδο service θα έχουμε μετά. Δεν είναι σπάνιες οι περιπτώσεις που μία συσκευή αχρηστεύεται μόνο και μόνο επειδή το επίπεδο του service που παρέχεται σε περίπτωση βλάβης είναι προβληματικό.

 

Και 2 Πρακτικά Tips:

I. Eπειδή τα νούμερα που αναγράφονται στις προδιαγραφές κάθε συσκευής δε ανταποκρίνονται πάντα – απόλυτα στο πως συμπεριφέρεται η συσκευή εν λειτουργία, καλό είναι προτού προχωρήσουμε στην απόκτησή της να διαβάσουμε προσεκτικά τα reviews από άλλους χρήστες που πιθανόν να είναι δημοσιευμένα στο διαδίκτυο.

II. Εάν εντοπίσουμε ένα tablet που από τη μία είναι οικονομικό κι από την άλλη κάνει όλα όσα υπόσχεται δεν κρατάμε την ανακάλυψη αυτή για τον …εαυτό μας! Κοινοποιούμε την εμπειρία μας αυτή με τη μορφή κριτικής όπου μας παρέχεται η συγκεκριμένη δυνατότητα ώστε να βοηθήσουμε κι όλους τους υπόλοιπους που αναζητούν μία συσκευή με τα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά.

 

Κοινοποίηση

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ