Αναζητείστε τεχνίτες μέσω internet!

0

Πόσες φορές χρειαζόμαστε κατεπειγόντως έναν υδραυλικό ή έναν ηλεκτρολόγο και καταφεύγουμε αναπόφευκτα σε κάποιο από τα γνωστά αυτοκόλλητα που βρίσκονται κολλημένα στις εισόδους των πολυκατοικιών ή παίρνουμε τηλέφωνα συγγενείς και γνωστούς καταλήγοντας έτσι σε κάποιον ''γνωστό του γνωστού ….'' με μόνο εχέγγυο τελικά, τη φιλική ή συγγενική σχέση…

Το internet λοιπόν έρχεται να δώσει λύση και σε αυτό το πρόβλημα. Πιο συγκεκριμένα έρχεται να φέρει σε επαφή άμεσα, πελάτες και τεχνίτες, είτε μέσα από οργανωμένες πλατφόρμες επικοινωνίας είτε και πιο απλά.

Παρουσιάζουμε λοιπόν 4 από τα πιο γνωστά sites του συγκεκριμένου χώρου:

 

 Texnites online

Πρόκειται για μία οργανωμένη πλατφόρμα όπου:

Οι δυνητικοί πελάτες που έχουν ένα οικοδομικό έργο, μια ανακαίνιση ή μια μικροεπισκευή δημοσιεύουν δωρεάν (με photos και περιγραφή) την εργασία που επιθυμούν να κάνουν και αναζητούν μέσω της συγκεκριμένης πλατφόρμας το καλύτερο συνεργείο, λαμβάνοντας προσφορές online και τηλεφωνικά και μελετώντας παράλληλα αξιολογήσεις κι άλλων πελατών που έχουν χρησιμοποιήσει την πλατφόρμα.

Αντίστοιχα, οι επαγγελματίες τεχνίτες έχουν πρόσβαση μέσω της πλατφόρμας σ' ένα μεγάλο online πελατολόγιο.

Στην πράξη δηλαδή το Texnites online είναι ένα site στο οποίο γίνονται διαγωνισμοί εργασίας. Ο πελάτης ανοίγει μία πρόσκληση εργασίας, εξηγεί τι ακριβώς χρειάζεται και οι επαγγελματίες δίνουν τις προσφορές τους για να κερδίσουν τη δουλειά – κάτι που φυσικά αποβαίνει προς οικονομικό όφελος του ενδιαφερόμενου. 

 

 Vres texnites

Πρόκειται για κάτι αντίστοιχο με την προηγούμενη πλατφόρμα. Έτσι:

1ο βήμα: Ο ενδιαφερόμενος πελάτης καταχωρεί δωρεάν την αγγελία του και περιγράφει τις εργασίες που πρέπει να γίνουν.

2ο βήμα: Διαλέγει τον επαγγελματία με τον οποίο τελικά θα συνεργαστεί με βάση τις αξιολογήσεις και φυσικά την τιμή.

3ο βήμα: Προχωρεί και ο ίδιος στην δημοσίευση σχετικής αξιολόγησης ώστε να βοηθήσει και τους επόμενους πελάτες στην επιλογή τους.

 

 Τεχνικοί 24ώρες  

Εδώ τα πράγματα είναι λιγότερο 'internetικά' καθώς ουσιαστικά η επικοινωνία γίνεται μέσω τηλεφώνου. Έτσι μέσω του 7007001900 ή του 2114051800 αλλά και της σχετικής φόρμας επικοινωνίας via email ο ενδιαφερόμενος μπορεί να βρει 24 ώρες το 24ωρο, ηλεκτρολόγο, υδραυλικό, ψυκτικό, τεχνικό H/Y.

 

 XS DEALER  

Κι εδώ όπως και στις 2 πρώτες πλατφόρμες βασικό ρόλο παίζει ο πλειστηριασμός – δηλ. ο πελάτης περιγράφει την εργασία που τον ενδιαφέρει και οι τεχνικοί κάνουν τις οικονομικές προσφορές τους. Το XS Dealer ωστόσο, καλύπτει μέσω της συγκεκριμένης πλατφόρμας κι έναν ακόμη χώρο: αυτόν της παροχής υπηρεσιών τουρισμού.

 

Και κάτι τελευταίο. Εάν τελικά συνεργαστούμε με κάποιο τεχνίτη που θα βρούμε μέσω ενός από τα παραπάνω site, μην παραλείψουμε να δημοσιεύσουμε στη συνέχεια  την αξιολόγησή μας για τις υπηρεσίες που λάβαμε (όπου φυσικά παρέχεται η συγκεκριμένη δυνατότητα). Με τον τρόπο αυτό κάνουμε ευκολότερη και ασφαλέστερη την επιλογή του επόμενου ενδιαφερόμενου πελάτη. 

 

Κοινοποίηση

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ