Πιστωτικές κάρτες – τι προσέχουμε

0

Οι πιστωτικές κάρτες που οι περισσότεροι πλέον χρησιμοποιούμε στην καθημερινότητά μας (ακόμη και για την αποπληρωμή της εφορίας σε δόσεις…) είναι χρήσιμες – απαιτείται ωστόσο ιδαίτερη προσοχή στη χρήση τους. Η γνωστή Ε.Κ.ΠΟΙ.ΖΩ. (Ένωση Καταναλωτών –  Η Ποιότητα της Ζωής) αναφέρει αναλυτικά στο site της τι οφείλουμε να προσέχουμε ως καταναλωτές σε σχέση με τις πιστωτικές κάρτες – σταχυολογούμε τα σημαντικότερα:

 

* Κάνουμε ενδελεχή έλεγχο του τι προσφέρει η κάθε τράπεζα ώστε να επιλέξουμε τους καλύτερους δυνατούς όρους. 

* Πριν υπογράψουμε την σύμβαση τη διαβάζουμε προσεκτικά.

* Σε κάθε μηνιαίο λογαριασμό πρέπει να αναφέρεται όχι μόνον το ονομαστικό επιτόκιο, αλλά και η συνολική ετήσια πραγματική επιβάρυνση ΣΕΠΠΕ (δηλ και οι επιβαρύνσεις πέραν του επιτοκίου).   

* Όταν και όπου πληρώνουμε με πιστωτική κάρτα προσέχουμε για τι ποσά υπογράφουμε, ζητάμε αντίγραφο του χρεωστικού δελτίου και το κρατάμε το μέχρι να μας έλθει ο λογαριασμός και να κάνουμε την αντιπαραβολή. 

* Κάθε φορά που μας έρχεται ο λογαριασμός ελέγχουμε προσεκτικά τις χρεώσεις. Για οτιδήποτε έχουμε αμφιβολία, υποβάλλουμε εγγράφως τις αντιρρήσεις μας και ζητάμε τις εξηγήσεις γραπτώς. 

* Εξοφλούμε τους λογαριασμούς μέσα στις αναγραφόμενες προθεσμίες διότι επιβαρυνόμαστε με επιπλέον τόκους (τόκους υπερημερίας). 

* Εξοφλούμε ολόκληρο το ποσό γιατί τα επιτόκια είναι πολύ υψηλά.

* Υπογράφουμε την πιστωτική κάρτα και απομνημονεύουμε το pin.

* Διατηρούμε το πολύ δύο πιστωτικές κάρτες με ελεγχόμενο από εμάς πιστωτικό όριο.

* Έχουμε πάντα κατά νου ότι για τις πιστωτικές κάρτες πληρώνουμε συνδρομή και τα επιτόκια είναι πολύ υψηλά – πολύ υψηλότερα του πληθωρισμού.

 

 

Κοινοποίηση

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ