Κάποιος να τα προσέχει!

0

Μια από τις μεγαλύτερες αγωνίες των γονιών που εργάζονται και έχουν ένα ή περισσότερα παιδιά προσχολικής ηλικίας είναι η επιλογή του κατάλληλου ανθρώπου για να τα προσέχει στο σπίτι – της κατάλληλης νταντάς δηλαδή.

Και όντως η επιλογή δεν είναι μία απλή διαδικασία. Ας την 'χαρτογραφήσουμε' λοιπόν βήμα προς βήμα:

Πρώτο βήμαΚαθορίζουμε επακριβώς τις ανάγκες μας.

Θέτουμε ως πρώτο κριτήριο την εμπειρία; Θέλουμε έναν άνθρωπο με βασικό πλεονέκτημα τη διάθεση και δευτερευόντως την πείρα; Θέλουμε κάποιον που να έχει σπουδάσει στο συγκεκριμένο αντικείμενο; Ποια είναι τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του παιδιού ή των παιδιών μας; Πόσες ώρες θα χρειαστούμε άνθρωπο σε καθημερινή βάση και μέχρι που φθάνουν οι οικονομικές μας δυνατότητες; 

Επίσης καταγράφουμε με λεπτομέρεια όλα τα ερωτήματα που θεωρούμε απαραίτητο να υποβάλλουμε στην υποψήφια νταντά ώστε να είμαστε έτοιμοι για τις συνεντεύξεις που θα ακολουθήσουν.

Δεύτερο βήμα:   Η έρευνα.

Δύο είναι οι βασικές πηγές για την έρευνά μας:

i. Ο κύκλος των γνωστών και φίλων καθώς και ο ευρύτερος κύκλος γνωριμιών μας. Τις περισσότερες φορές η εύρεση της κατάλληλης νταντάς γίνεται με το γνωστό 'από στόμα σε στόμα΄. Κι όχι άδικα. Είναι διαφορετικό να μας συστήσουν κάποιον, άνθρωποι τους οποίους εμπιστευόμαστε και οι οποίοι έχουν δει δείγμα γραφής του και διαφορετικό να πρέπει να επιλέξουμε μεταξύ αγνώστων.

ii. Μέσω αγγελίας. Εδώ θα προτείναμε ανεπιφύλακτα την online έρευνα – κυρίως σε sites που αντικείμενό τους είναι η μητέρα, το παιδί, η οικογένεια ευρύτερα.

Τρίτο βήμαΗ συνέντευξη.

Εδώ δεν πρέπει να φειδόμαστε χρόνου και υπομονής. Το πιο σωστό είναι δούμε όσες περισσότερες υποψηφίες γίνεται. Επειδή πρόκειται για τα παιδιά μας θα πρέπει να εξαντλήσουμε όλες τις πιθανές επιλογές. Ακριβώς δε, επειδή η διαδικασία θα διαρκέσει (εκτός κι εάν είμαστε τυχεροί και βρούμε γρήγορα τον κατάλληλο άνθρωπο) θα πρέπει να φροντίσουμε να ξεκινήσουμε το ψάξιμο αρκετό καιρό πριν την περίοδο που θα χρειαστούμε τη βοήθεια.

Επίσης, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης (ή τουλάχιστον σε ένα μεγάλο μέρος αυτής) απαραίτητο είναι να είναι παρόν και το παιδί μας. Η -έστω και σύντομη- επικοινωνία του με την υποψήφια νταντά πιθανώς να είναι πιο αποκαλυπτική από την ίδια τη συνέντευξη.

Τέταρτο βήμαΕξετάζουμε προσεκτικά το όλο νομικό πλαίσιο ασφάλισης που ισχύει.

Προσλαμβάνοντας ένα άνθρωπο για τη φύλαξη των παιδιών μας γινόμαστε 'εργοδότες΄. Προτού ξεκινήσουμε οποιαδήποτε συνεργασία λοιπόν, θα πρέπει να έχουμε πλήρη εικόνα για τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις μας. Αρμόδιο για να μας παράσχει τη συγκεκριμένη ενημέρωση είναι το ΙΚΑ – το τμήμα για τους κατ' οίκον του εργοδότη απασχολούμενους εργαζόμενους.

Πέμπτο βήμαΤο δοκιμαστικό στάδιο.

Προτού προχωρήσουμε σε μόνιμη συνεργασία είναι απαραίτητο να υπάρξει μία δοκιμαστική περίοδος με την υποψήφια που φαίνεται να πληρεί τις προϋποθέσεις που έχουμε θέσει. Είναι σημαντικό να τη δούμε στην ώρα της δουλειάς αλλά και να παρατηρήσουμε τη σχέση, τη 'χημεία' θα μπορούσαμε να πούμε, που θ' αναπτύξει με το παιδί μας.  Γι' αυτό και είναι σημαντικό αυτό που προαναφέρθηκε: η όλη έρευνα πρέπει να ξεκινήσει ένα ικανό χρονικό διάστημα πριν, ώστε να μην υπάρχει η πίεση του χρόνου που πολλές φορές οδηγεί σε λανθασμένες αποφάσεις.

 

 

Κοινοποίηση

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ