Κοινωνικό οικιακό τιμολόγιο και από την ΕΥΑΘ

0

Όσο η Κρίση βαθαίνει τόσο γίνεται περισσότερο επιτακτική η ανάγκη για την στήριξη των ασθενέστερων κοινωνικών ομάδων και οικογενειών. Έτσι μετά τη ΔΕΗ και η ΕΥΑΘ, η  εταιρία Ύδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης προχωράει από σήμερα 1η Ιανουαρίου 2014 στην καθιέρωση Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου με σκοπό την προστασία των ευπαθών ομάδων και ειδικότερα τριτέκνων, υπερηλίκων, ατόμων με χαμηλό εισόδημα ή μακροχρόνια ανέργων.

Το τιμολόγιο αυτό προβλέπει έκπτωση 50% – πιο συγκεκριμένα, η έκπτωση θα αφορά:

1.  Οικογένειες με τρία προστατευόμενα παιδιά και οικογενειακό φορολογητέο εισόδημα μικρότερο ή ίσο των 17.000 ευρώ ετησίως.

2. Υπερήλικες άνω των 75 ετών που ζουν μόνοι (δε φιλοξενούνται), με φορολογητέο εισόδημα μικρότερο ή ίσο των 8.000 ευρώ ετησίως και κατανάλωση που δεν υπερβαίνει 30 κ.μ. ανά τετράμηνο.

3.  Μακροχρόνια ανέργους ή άτομα χαμηλού εισοδήματος με φορολογητέο εισόδημα μικρότερο ή ίσο των 8.000 ευρώ ετησίως προσαυξανόμενο κατά 3.000 ευρώ για καθένα από τα δύο πρώτα προστατευόμενα τέκνα.

 

Το κοινωνικό τιμολόγιο θα ισχύει μέχρι το τέλος του 2014.

 

Διαδικασία:

Οι ενδιαφερόμενοι (σημειώνεται ότι πρέπει να είναι οι ίδιοι υπόχρεοι του λογαριασμού ύδρευσης) ή εξουσιοδοτημένοι εκπρόσωποί τους μπορούν να υποβάλουν σχετικό αίτημα με τα απαραίτητα δικαιολογητικά (εκκαθαριστικό, Ε1 και Ε9) στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας (Εγνατίας 127, 6ος όροφος, Πρωτόκολλο).

 

Κοινοποίηση

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ