Ποιοί και πως θα πάρουν επίδομα θέρμανσης

0

Το επίδομα θέρμανσης αναμένεται να μετονομαστεί σε μερική επιστροφή φόρου επί των τιμολογίων αγοράς πετρελαίου, σύμφωνα με τα τελευταία δημοσιεύματα.

Τα κριτήρια για τη λήψη του δε, θα είναι αυστηρά εισοδηματικά, γεωγραφικά και περιουσιακά και θα δίνεται μόνο σε όσους μπορούν να αποδείξουν με τιμολόγια ότι καταναλώνουν πετρέλαιο θέρμανσης.

Αναλυτικά τα κριτήρια, όπως φέρεται :

Γεωγραφικά

Η χώρα χωρίζεται σε 4 ζώνες, οι οποίες περιλαμβάνουν τους εξής νομούς:

Α' Ζώνη: Γρεβενά, Κοζάνη, Καστοριά, Φλώρινα, Δράμα.

Εδώ η ετήσια μέση κατανάλωση αναμένεται να προσδιοριστεί στους 2,5 – 3 τόνους.

Β' Ζώνη: Ευρυτανία, Γιάννενα, Λάρισα, Καρδίτσα, Τρίκαλα, Αρκαδία, Πιερία, Ημαθία, Πέλλα, Θεσσαλονίκη, Κιλκίς, Χαλκιδική, Σέρρες, Καβάλα, Ξάνθη , Ροδόπη, Εβρος.

Εδώ η ετήσια μέση κατανάλωση αναμένεται να προσδιοριστεί στους 1,6 τόνους.

Γ' Ζώνη: Αττική (εκτός Κυθήρων και νήσων Σαρωνικού), Κορινθία, Ηλεία, Αχαΐα, Αιτωλοακαρνανία, Φθιώτιδα, Φωκίδα, Βοιωτία, Εύβοια, Μαγνησία, Λέσβος, Χίος , Κέρκυρα, Λευκάδα, Θεσπρωτία, Πρέβεζα, Αρτα.

Εδώ η ετήσια μέση κατανάλωση αναμένεται να προσδιοριστεί στον 1 τόνο.

Δ' Ζώνη : Ηράκλειο, Χανιά, Ρέθυμνο, Λασίθι, Κυκλάδες, Δωδεκάνησα, Σάμος, Κύθηρα και νησιά Σαρωνικού, Μεσσηνία, Λακωνία, Αργολίδα, Ζάκυνθος, Κεφαλονιά, Ιθάκη.

Εδώ η ετήσια μέση κατανάλωση αναμένεται να προσδιοριστεί στα 600 λίτρα.

Περιουσιακά

Η αντικειμενική αξία της περιουσίας όσων θα λάβουν το επίδομα δεν πρέπει να ξεπερνά τα € 150.000 και τα τ.μ. της κύριας κατοικίας τα 120 για τετραμελή οικογένεια. Από τη λήψη του επιδόματος αναμένεται να εξαιρεθούν όσοι έχουν στην κατοχή τους πισίνες ή σκάφη αναψυχής.

Εισοδηματικά

Επιστροφή φόρου θα δικαιούνται οικογένειες με ετήσιο εισόδημα έως € 30.000 ή άτομα με ετήσιο εισόδημα έως € 15.000.

 

Να σημειωθεί τέλος ότι τα παραπάνω δεν αποτελούν τελικές αποφάσεις αλλά σύμφωνα με τα σχετικά δημοσιεύματα το σχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών που αναμένεται να λάβει την οριστική του μορφή το επόμενο διάστημα.

Κοινοποίηση

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ