Τούρτα ζελέ: δροσερή & καλοκαιρινή

0
 
Η τούρτα ζελέ έχει 2 πολύ σημαντικά πλεονεκτήματα: 
Δεν έχει κάποιες ιδιαίτερες δυσκολίες στην παρασκευή της και συνήθως τυγχάνει …καθολικής αποδοχής στην οικογένεια – ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες! 

 

 

 

Η συνταγή για μια γευστικότατη και δροσερή τούρτα ζελέ λοιπόν, βήμα προς βήμα:

 

ΥΛΙΚΑ:
 
-2 κουτιά ζελέ (γεύσης της αρεσκείας μας),
-2 πακέτα μπισκότα πτι μπερ,
-2 φακελάκια κρέμα στιγμής,
-1 κουτί σαντιγύ,
-2 ποτήρια γάλα,
-λίγο λικέρ,
-2 κουταλιές ζάχαρη.
 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
 
Ετοιμάζουμε το ζελέ. Το βάζουμε σε τάπερ 20×30 και τον αφήνουμε στο ψυγείο να πήξει.
Στη συνέχεια, βάζουμε σε βαθύ πιάτο το γάλα χλιαρό και ρίχνουμε τη ζάχαρη και το λικέρ.
Κατόπιν βουτάμε τα μπισκότα λίγο στο γάλα και τα στρώνουμε πάνω στο ζελέ. 
Επάνω τους στρώνουμε την κρέμα Γιώτης.
Επάνω από την κρέμα βάζουμε άλλη μία στρώση μπισκότα και τέλος τη σαντιγύ και γαρνίρουμε κατά το γούστο μας (με φρούτα κλ.π.).
 
Μ.Π.
 
 
……………………………………………………
* Photo by adamr Freedigitalphotos.net
 
 
Κοινοποίηση

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ