Ετοιμάζουμε σπιτικά ταρτάκια με φρούτα

0

Eίναι Σάββατο πρωί και έχεις τη διάθεση να ετοιμάσεις ένα γλυκό για όλη την οικογένεια; Τα Ταρτάκια με Φρούτα είναι μία πρώτης τάξεως επιλογή αφού:

– μπορείς να  το ετοιμάσεις εύκολα και γρήγορα με υλικά που συνήθως βρίσκονται στα ράφια και το ψυγείο κάθε σπιτιού.

– είναι ένα γλυκό 'κοινής αποδοχής', συνεπώς δύσκολα θα βρεθεί κάποιο μέλος της οικογένειας που να μην του αρέσει.

– είναι ένα γλυκό που δεν έχει συγκεκριμένη ώρα αλλά μπορείς να το απολαύσεις οποιαδήποτε στιγμή μέσα στην ημέρα.

Η συνταγή λοιπόν: 

Υλικά για 12 κομμάτια:

– 3 μήλα μικρού μεγέθους

– 3 πορτοκάλια

– Χυμός 1 μικρού πορτοκαλιού

– 2 κουταλιές του γλυκού κανέλλα τριμμένη

– 2 κουταλιές της σούπας μέλι

– 2 πακέτα σφολιάτα

– βούτυρο

Η εκτέλεση της συνταγής:

Κόβουμε τα φρούτα σε μικρά κοματάκια και στύβουμε το πορτοκάλι. Ανακατεύουμε τα κομμένα φρούτα με το μέλι, το χυμό  και ρίχνουμε την κανέλλα. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Λιώνουμε το βούτυρο. Τοποθετούμε το πρώτο φύλλο στο ταψί και το αλείφουμε με το λιωμένο βούτυρο. Βάζουμε το δεύτερο φύλλο πάνω στο πρώτο και το πιέζουμε για να κολλήσει το ένα φύλλο με το άλλο. Κόβουμε σε τετραγωνάκια τα κολλημένα φύλλα διαστάσεων περίπου 5Χ5. Σε κάθε τετραγωνάκι χαράζουμε εσωτερικά ένα ακόμα αφήνοντας ένα πλαίσιο μισού εκατοστού. Ύστερα χαράζουμε διαγώνιες γραμμές στο μικρότερο τετραγωνάκι. Βάζουμε το ταψί στο φούρνο. Όταν φουσκώσουνε και ψηθούνε τις βγάζουμε από το φούρνο και πατάμε με ένα κουτάλι το μέρος που είχαμε χαράξει νωρίτερα για να βγει ο αέρας. Μετά βάζουμε τα φρούτα στο κενό που έχει δημιουργηθεί στη σφολιάτα. Σερβίρουμε ρίχνοντας λίγη κανέλλα πάνω από τα ταρτάκια.

Καλή απόλαυση!

Κατερίνα Π.

 

Κοινοποίηση

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ