Σπιτικά τρουφάκια: μια συνταγή εύκολη και γρήγορη

0
 
Τα τρουφάκια είναι ένα γλύκισμα νόστιμο, ελαφρύ και οικονομικό που μπορούμε να το ετοιμάσουμε με υλικά που συνήθως πάντα έχουμε στο σπίτι και προπάντων, εύκολο και γρήγορο.
 
Η σχετική συνταγή λοιπόν από το coucou.gr :
 
 
 
Υλικά:
 
-2 πακέτα μπισκότα πτι-μπερ,
-1/2 φλυτζάνι ψιλοκομμένο καρύδι,
-200 γρ βούτυρο,
-1/2 ποτήρι γάλα,
-1/2 φλυτζάνι ζάχαρη,
-3 κουταλιές σούπας κακάο και 1 κουταλιά σούπας Baileys.
 
Χρόνος Προετοιμασίας:  30′
 
-Θρυμματίζουμε στο multi τα μπισκότα και τα ρίχνουμε σε μεγάλο μπωλ, κρατώντας μια μικρή ποσότητα στην άκρη για την επικάλυψη στο τέλος.
 
-Θρυμματίζουμε στο multi τα καρύδια και τα ρίχνουμε κι αυτά στο μπωλ μαζί με τα μπισκότα.
 
-Λιώνουμε το βούτυρο (είτε σε bain-marie, είτε στο microwave) και το προσθέτουμε στο μείγμα του μπισκότου, μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά (γάλα, ζάχαρη, κακάο και Baileys).
 
-Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι (ή με το χέρι).
 
-Πλάθουμε τα γλυκάκια σε ό,τι σχήμα θέλουμε, στρογγυλό ή μακρόστενο.
 
-Τα πασπαλίζουμε με το μπισκότο που είχαμε κρατήσει στην αρχή.
 
-Τα αφήνουμε στο ψυγείο να σκληρύνουν περίπου 2 ώρες και είναι έτοιμα!
 
 
 
Κοινοποίηση

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ