Τονοσαλάτα με ζυμαρικό

0
 
Το καλοκαιράκι αναζητάμε γεύματα δροσερά, εύκολα στην παρασκευή τους και φυσικά νόστιμα.
Τί καλύτερο λοιπόν από μία τονοσαλάτα εξπρές!
 
 
 
 
 
 
 
Τα υλικά:
 
-2 κονσέρβες τόνο σε λάδι (που το σουρώνουμε)
-1 ντομάτα, 1 πιπεριά πράσινη, 1 κρεμμύδι
-μαγιονέζα, κέτσαπ, ελάχιστη μουστάρδα
-1 πακέτο ζυμαρικό (κοφτό μακαρονάκι, ή φιογκάκι, ή βίδα, ή πένες)
 
Εκτέλεση:
 
Βάζουμε το ζυμαρικό να βράσει με αρκετό αλάτι και στο μεταξύ προετοιμάζουμε τα υπόλοιπα: ψιλοκόβουμε την πιπεριά και το κρεμμύδι σε πολύ πολύ μικρά κομματάκια, και την ντομάτα επίσης, μόνο όμως την ψίχα της, αφαιρούμε δηλαδή τα σπόρια. Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι. Σουρώνουμε τον τόνο από το λάδι της κονσέρβας και τον διαλύουμε σε ψιλά κομματάκια. Ανακατεύουμε με τα λαχανικά.
 
Στο μεταξύ, τα ζυμαρικά έχουν βράσει, τα σουρώνουμε και τα τοποθετούμε στη σαλατιέρα, αφού τα “γυαλίσουμε” με λίγο σπορέλαιο για να μην κολλήσουν.
Δεν μένει παρά να ανακατέψουμε τα λαχανικά, τον τόνο και τα ζυμαρικά, και να προσθέσουμε το dressing και η σαλάτα μας είναι έτοιμη.
 
Το dressing θα το φτιάξουμε ανακατεύοντας μαγιονέζα με λίγη κέτσαπ και ελάχιστη μουστάρδα. Η αναλογία είναι σε κουταλιές σούπας:
3 μαγιονέζα,
μισή κέτσαπ,
σταγόνες μουστάρδα.
Καθένας όμως βάζει την προσωπική του γεύση και ανοχή / προτίμηση στη μαγιονέζα.
 
Πηγή:  coucou.gr
 
 
Κοινοποίηση

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ