Σπιτικό ρυζόγαλο: απλά & γρήγορα

0

Το ρυζόγαλο είναι ένα από τα πλέον αγαπημένα παραδοσιακά ελληνικά γλυκίσματα που δεν απαιτεί ιδιαίτερο χρόνο παρασκευής και μπορεί τόσο να συνοδεύσει ως επιδόρπιο το κυρίως γεύμα όσο και να το απολαύσουμε 'αυτόνομα' κάποια άλλη ώρα μέσα στην ημέρα (ιδιαίτερα το βράδυ). Η συνταγή που προτείνουμε εδώ είναι απλή, γρήγορη στην εκτέλεση και γευστικότατη στο αποτέλεσμα – ιδανική για το οικογενειακό τραπέζι.

 

Υλικά (για 4 μερίδες):

– 1 λίτρο φρέσκο γάλα,

– 6 κουταλιές σούπας ρύζι γλασσέ,

– 2 κουταλιές σούπας ζάχαρη,

– 1 ξύλο κανέλλα,

– 1 βανίλια,

 

Εκτέλεση:

Πλένουμε καλά το ρύζι και το σιγοβράζουμε με λίγο νεράκι (ίσα να το σκεπάζει). Όταν βράσει το ρύζι, προσθέτουμε το γάλα, τη ζάχαρη και τη βανίλια και το λιώνουμε μ' ένα ''ραβδομπλέντερ''. Προσθέτουμε την κανέλλα και το βράζουμε μέχρι να πήξει, ανακατεύοντας διαρκώς για να μην πιάσει πάτο.

Σερβίρουμε το ρυζόγαλο σε μπωλάκια αφού αφαιρέσουμε την κανέλλα και το τρώμε όπως το προτιμάμε – ζεστό ή κρύο.

 

Άννα Φιλιζιώτου

 

Κοινοποίηση

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ