Συνταγή για σπιτικό Μιλφέιγ

0
Το  Μ ι λ φ έ ι γ  έχει πολλούς και φανατικούς φίλους στην Ελλάδα. Παρουσιάζουμε λοιπόν μια απλή και γρήγορη συνταγή για να το ετοιμάσουμε στο σπίτι – πιστέψτε μας θα είναι ανώτερο από οποιοδήποτε 'αγοραστό'!
 
 
 
 
 
 
ΥΛΙΚΑ:
 
– 1 φύλλο σφολιάτας,
– 750 ml γάλα (φρέσκο και πλήρες κατά προτίμηση),
– 1 ζαχαρούχο γάλα,
– 100 ml κρέμα γάλακτος για ζαχαροπλαστική,
– 1 αυγό,
– 2 κουταλιές της σούπας άνθος αραβοσίτου,
– 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη κρυσταλλική,
– 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη άχνη για το γαρνίρισμα.
 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
 
1. Στρώνουμε το φύλλο της σφολιάτας σε αντικολλητικό χαρτί, το ψήνουμε για 20΄ στον αέρα στους 160ο C και το αφήνουμε να κρυώσει.
 
2. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από την άχνη. Ανακατεύουμε μ' ένα 'ραβδομπλέντερ' και κατόπιν βράζουμε το μίγμα (κρέμα) σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας διαρκώς με μια ξύλινη κουτάλα για να μην πιάσει πάτο. Όταν πήξει η κρέμα την βγάζουμε από τη φωτιά κι όταν κρυώσει, τη βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει.
 
3. Μ' ένα μεγάλο μαχαίρι, κόβουμε οριζόντια τη σφολιάτα και τη στρώνουμε σε μια μεγάλη πιατέλα εναλλάξ με την κρέμα, μέχρι να τελειώσουν τα υλικά. Δεν μας ενδιαφέρει να είναι ενιαίες οι στρώσεις της σφολιάτας – μπορεί το φύλλο να είναι και σπασμένο σε πολλά μέρη, αρκεί να καλύπτει όλη τη στρώση της κρέμας. Γαρνίρουμε στη συνέχεια, με όλα τα τρίματα της σφολιάτας που έχουν απομείνει και με ζάχαρη άχνη.
 
Αν συναρμολογήσουμε σφολιάτα και κρέμα λίγο πριν καταναλωθούν, το φύλλο είναι τραγανό και το μιλφέιγ (millefeuille) σκέτη απόλαυση!
 
 
Άννα Φιλιζιώτου
 
 
Κοινοποίηση

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ