Κορμός σοκολάτας: εύκολο & απλό γλυκό

0

 Ο κορμός σοκολάτας είναι ένα εύκολο στην παρασκευή του και νοστιμότατο γλυκό που μπορεί να συνοδεύσει κάθε τραπέζι – το καθημερινό ή και το κυριακάτικο.

Η συνταγή:

Υλικά:

-7 αβγά

-1 φλυτζάνι τσαγιού κακάο

-1  1/2  φλυτζάνι τσαγιού ζάχαρη

-300 γραμμάρια κρέμα γάλακτος

-1 βανίλια

Εκτέλεση:

> Για το παντεσπάνι:

Σ' ένα μπωλ βάζουμε τ' ασπράδια με μία κουταλιά της σούπας νερό. Τα χτυπάμε με το μίξερ για να γίνουν σφιχτή μαρέγκα και στη συνέχεια τα βάζουμε στο ψυγείο.

Σε άλλο μπωλ βάζουμε ένα φλυτζάνι άχνη με τους κρόκους και χτυπάμε με το μίξερ μέχρι ν' ασπρίσουν και να φουσκώσουν.

Προσθέτουμε σιγά σιγά τη μαρέγκα και το κακάο ανακατεύοντας με το χέρι.

Αδειάζουμε το μίγμα ομοιόμορφα σ' ένα μεγάλο ορθογώνιο ταψί που έχουμε βάλει βουτυρωμένο αντικολλητικό χαρτί (προσοχή: όχι απλή λαδόκολλα).

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 175 βαθμούς-στον αέρα, στο μεσαίο ράφι, για 15' λεπτά ακριβώς.

Μόλις ψηθεί, σκεπάζουμε το παντεσπάνι με μία καθαρή πετσέτα και τυλίγουμε σε ρολλό μαζί με το αντικολλητικό χαρτί και το αφήνουμε να κρυώσει (ώστε να πάρει τη 'φόρμα' του κορμού).

> Για τη σαντιγύ:

Βάζουμε σε μπωλ 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού ζάχαρη άχνη με την κρέμα γάλακτος και τη βανίλια και το βάζουμε στο ψυγείο όπως και τα μπαστούνια του μίξερ μέχρι να κρυώσουν καλά.

Χτυπάμε μετά 4' – 5' σε δυνατή ταχύτητα στο μίξερ έως ότου πήξει.

Τέλος, ξετυλίγουμε το παντεσπάνι, αλοίφουμε τη σαντιγύ ομοιόμορφα και ξανατυλίγουμε. Το βάζουμε κατόπιν στο ψυγείο να κρυώσει και να 'δέσουν' τα υλικά για περίπου 2 ώρες και το γλυκό μας είναι έτοιμο.

Α. Π.

 

Κοινοποίηση

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ