Συνταγή για σπιτικά Cupcakes με βανίλια & κακάο

0

Το σπιτικό παραδοσιακό κέικ είναι μία πολύ καλή επιλογή για κολατσιό των παιδιών στο σχολείο καθώς διαθέτει 2 σημαντικά πλεονεκτήματα:  πρώτον, είναι φτιαγμένο από τα χέρια της μαμάς με ιδιαίτερη προσοχή στα υλικά που χρησιμοποιούνται και δεύτερον, τα παιδιά το δέχονται με ενθουσιασμό καθώς παιδί και γλυκό πάνε παρέα!

Η συνταγή λοιπόν για παραδοσιακό κέικ βανίλια – κακάο για το σχολείο (αλλά γιατί όχι και το γραφείο…) και μάλιστα σε συσκευασία Cupcakes που διευκολύνει ιδιαίτερα τη μεταφορά του:

 

Υλικά:

-1/2 κ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του,

– 1 φλυτζ. του τσαγιού ελαιόλαδο,

-1 & 1/2 φλυτζ. του τσαγιού ζάχαρη,

– 4-5 αυγά,

– 2 φλυτζ. τσαγιού γάλα ή χυμό πορτοκαλιού,

– 2 βανίλιες,

– 1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού,

– 2 κουταλιές της σούπας κακάο,

 

Εκτέλεση:

Χτυπάμε το ελαιόλαδο με τη ζάχαρη και ρίχνουμε το ξύσμα και τα αυγά ένα-ένα. Προσθέτουμε το αλεύρι με τη βανίλια, διαδοχικά με το γάλα ή το χυμό και ανακατεύουμε. Βάζουμε το μισό μείγμα σε άλλο μπολ, προσθέτουμε το κακάο και ανακατεύουμε. 

Χύνουμε το μείγμα με το κακάο στο λευκό μείγμα και ανακατεύουμε ελαφρά, έτσι ώστε να μην αναμειχθεί πλήρως, αλλά να ξεχωρίζουν τα χρώματά τους.

Μοιράζουμε το μείγμα σε φόρμες για cup cakes (χάρτινες, μεταλλικές ή από σιλικόνη), γεμίζοντάς τες μέχρι τη μέση. Το μείγμα αρκεί για 20-25 φόρμες.

Ψήνουμε στους 170ο C σε προθερμασμένο φούρνο για 15-20΄  και καλή απόλαυση!

 

Άννα Φιλιζιώτου

 

Κοινοποίηση

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ