3 συνταγές για υπέροχο παγωμένο τσάι

0
 
Το κρύο τσάι είναι ένα από τα πλέον αγαπημένα ροφήματα του καλοκαιριού. Εύκολο στην παρασκευή 
του και γευστικότατο μπορούμε να το απολαύσ0υμε κάθε ώρα της ημέρας – ιδιαίτερα όταν η θερμοκρασία είναι στα φόρτε της.
Συγκεντρώσαμε λοιπόν τρεις απλές συνταγές – μία για κάθε γούστο, για να ετοιμάσουμε το αγαπημένο μας παγωμένο τσάι όπως το προτιμάμε:   
 
1η ΣΥΝΤΑΓΗ – "κλασική" & αγαπημένη:
 
Υλικά:
 
-Τσάι,
-Παγάκια,
-Νερό.
 
Εκτέλεση:
 
1. Βάζουμε φρέσκο νεράκι να βράσει.
2. Επιλέγουμε τη γεύση τσαγιού που μας αρέσει. 
3. Βάζουμε σε τσαγιέρα το βραστό νερό και τη διπλή δόση τσάι από αυτή που θα βάζαμε κανονικά κι αυτό γιατί όταν κρυώνει το τσάι, η γεύση του γίνεται πιο αδύναμη.
4. Όταν κρυώσει, βγάζουμε τα φακελάκια από μέσα, βάζουμε το τσάι σε μια κανάτα, προσθέτουμε παγάκια και το βάζουμε στο ψυγείο, ή το καταναλώνουμε άμεσα.
 
T I P S 
 
– Θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι εάν βάλουμε το τσάι στο στο ψυγείο, το πιο πιθανό είναι να θολώσει λιγάκι (κάτι που δεν επηρεάζει τη γεύση του).
 
– Εάν βιαζόμαστε και θέλουμε να έχουμε άμεσα το κρύο τσάι μας, τότε όταν θα το φτιάξουμε, βάζουμε την τριπλή δόση τσαγιού από αυτή που θα βάζαμε κανονικά και προσθέτουμε πολλά παγάκια.
 
– Όταν σερβίρουμε το παγωμένο τσάι μας, μπορούμε να προσθέσουμε λίγη σόδα μέσα και να το κάνουμε ελαφρώς ανθρακούχο.
 
* Πηγή:  Sintagespareas
 
 
 
2η ΣΥΝΤΑΓΗ – Κρύο τσάι με λεμόνι:
 

Υλικά:

-4 φακελάκια τσάι,
-4 κούπες νερό,
-Χυμό από 1 λεμόνι,

 

 

-1 λεμόνι σε φέτες,
-Ζάχαρη,
-Παγάκια.
 
Εκτέλεση:

1. Βράζουμε 2 κούπες νερό και ρίχνουμε το τσάι. Αφήνουμε να μείνει σκεπασμένο για 5 λεπτά.
2. Αφαιρούμε τα φακελάκια και αδειάζουμε το τσάι σε κανάτα.
3. Προσθέτουμε 2 κούπες παγωμένο νερό, το χυμό λεμονιού (μπορούμε να τον μειώσουμε ή να τον αυξήσουμε ανάλογα με το γούστο μας) και όση ζάχαρη μας αρέσει.
4. Το φυλάμε στο ψυγείο ή σερβίρουμε, μοιράζοντας τις φέτες λεμονιού και τα παγάκια στα ποτήρια και ρίχνοντας από πάνω το τσάι.
 
* Πηγή:  Radicio

 

 
3η ΣΥΝΤΑΓΗ – το αρωματικό:
 
Υλικά:
 
-1,5 λίτρο νερό,
-5 φακελάκια τσάι  μαύρο,
-1/3 κούπας ζάχαρη ή παραπάνω (όπως προτιμάμε),
-2 ροδάκινα ή φέτες λεμονιού,
-Φρέσκο δυόσμο.
 
Εκτέλεση:
 
1. Βράζουμε το νερό και αφήνουμε μέσα σε αυτό τα σακουλάκια του τσαγιού για ένα 10λεπτο .
2. Μετά ρίχνουμε τη ζάχαρη, ανακατεύουμε να λιώσει και αφήνουμε να κρυώσει.
3. Κόβουμε τα ροδάκινα με το φλούδι τους σε φέτες και τα ρίχνουμε στο κρύο τσάι .
4. Αν θέλουμε να βάλουμε φέτες λεμονιού, καλύτερα να τις προσθέσουμε κατά το σερβίρισμα .
5. Το βάζουμε στο ψυγείο για μερικές ώρες να παγώσει και το σερβίρουμε με παγάκια και φύλλα δυόσμου.
 
* Πηγή:  Mageirikesdiadromes

 

……………………………….

Photo by tiverlucky / Freedigitalphotos.net

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Κοινοποίηση

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ