Μους σοκολάτα: ένα γλυκό σκέτος αφρός!

0

 Η μους σοκολάτα είναι από τα γλυκά εκείνα που έχουν το σπουδαίο πλεονέκτημα να είναι υπέροχα στη γεύση, έτοιμα σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα και κυρίως απλά στην παρασκευή τους – τόσο που μπορούν ν' αποτελέσουν ένα από τα πρώτα "πειράματα" των παιδιών μας με τη …ζαχαροπλαστική! 

 

Η συνταγή λοιπόν για να ετοιμάσουμε μία μους σοκολάτα, βήμα προς – βήμα:

Υλικά:

– Ασπράδια από 6 αυγά,

– 500 ml κρέμα γάλακτος,

– 250 ml κουβερτούρα.

Εκτέλεση:

1. Χτυπάμε τ' αυγά μέχρι να πήξουν (να γίνουν μαρέγκα).

2. Λιώνουμε σε μπεν – μαρί τη σοκολάτα.

3. Χτυπάμε τη κρέμα γάλακτος (για να γίνει σαντιγύ – όχι πολύ πηχτή).

4. Ρίχνουμε τη λιωμένη κουβερτούρα στη σαντιγύ.

5. Ρίχνουμε λίγη-λίγη τη μαρέγκα και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.

6. Βάζουμε το μίγμα στο ψυγείο για 2 ώρες περίπου και είμαστε έτοιμοι.

 

Καλή επιτυχία!

Μαρία Π.

 

Κοινοποίηση

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ