Κέικ με ελαιόλαδο: & νόστιμο & υγιεινό

0
Υλικά:
– 3 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του,
– 2 κούπες ζάχαρη,
– 5 αβγά,
– ένα ποτήρι κρασιού ελαιόλαδο,
– 2 βανίλιες,
– 2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ,
– ξύσμα ενός λεμονιού,
– 1 μικρό κεσεδάκι γιαούρτι,
 
 
Προαιρετικά:
Φιλέ αμυγδάλου ή/και νιφάδες κουβερτούρας ή/και σταφίδες ή/και ινδοκάρυδο.
 
Εκτέλεση:
Σε ένα μεγάλο μπωλ σπάμε και χτυπάμε ελαφρά με ένα πηρούνι τα 5 αβγά. Ρίχνουμε τη ζάχαρη και το λάδι και ανακατεύουμε με το πηρούνι μας καλά, μέχρι να γίνει το μίγμα ομογενές. Προσθέτουμε τις βανίλιες, το ξύσμα του λεμονιού και το γιαούρτι και ανακατεύουμε ξανά. Στη συνέχεια ρίχνουμε το μπέικιν πάουντερ και λίγο λίγο το αλεύρι. Τελειώνοντας, έχουμε στο μπωλ μας έναν παχύρευστο χυλό.
Αν θέλουμε, προσθέτουμε φιλέ αμυγδάλου και νιφάδες κουβερτούρας ή ινδοκάρυδο ή σταφίδες (ό,τι μας αρέσει καλύτερα).
Αδειάζουμε το χυλό από το μπωλ σε μια λαδωμένη φόρμα και ψήνουμε στους 150 βαθμούς για 45 – 50 λεπτά.
 
Πηγή:  Coucou.gr
 
 
Κοινοποίηση

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ