Η συνταγή για να ετοιμάσουμε πεντανόστιμα Ελιοπιτάκια

0

Τα πεντανόστιμα ελιοπιτάκια που θα ετοιμάσουμε με τη συγκεκριμένη συνταγή. μπορούμε να τα γευτούμε σαν ένα ενδιάμεσο κολατσιό οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας – είτε το πρωί ως δεκατιανό είτε το απόγευμα όταν θέλουμε κάτι να μας "πιάσει" πριν το βραδινό γεύμα.  

Ας δούμε λοιπόν τα υλικά που θα χρειαστούμε για να τα ετοιμάσουμε αλλά και την εκτέλεση της συνταγής βήμα – βήμα: 

Υλικά για τη ζύμη:

– ½ κ. Φαρίνα

– 1 ποτήρι λάδι

– 1 ποτήρι χυμός πορτοκαλιού

Υλικά για τη γέμιση:

– 2 μέτρια κρεμμύδια χοντροκομμένα

– 1 ποτήρι ελιές χωρίς κουκούτσι

– 1 ποτήρι νερό

– 2 κουταλιές της σούπας λάδι

– Ρίγανη …κατά βούληση

Η εκτέλεση της συνταγής:

1. Ζυμώνουμε τη φαρίνα με το λάδι και το χυμό πορτοκαλιού ώστε να γίνει μία μαλακή ζύμη. Την αφήνουμε να "ξεκουραστεί" για ένα μισάωρο.

2. Σ' ένα φαρδύ τηγάνι μαραίνουμε τα κρεμμύδια με νερό μέχρι να γίνουν διάφανα. Προσθέτουμε το λάδι, τις ελιές και τη ρίγανη. Ανακατεύουμε ελαφρά και σβήνουμε τη φωτιά.

3. Πλάθουμε στη χούφτα μας μία μικρή ποσότητα ζύμης, την ανοίγουμε λίγο και γεμίζουμε με λίγη γέμιση. Διπλώνουμε το ζυμάρι να κλείσει καλά, επαναλαμβάνουμε για όσα κομμάτια θέλουμε, βάζουμε σε λαδόκολα και ψήνουμε στους 180° για 35' περίπου.

Καλή απόλαυση!

Άννα Φιλιζιώτου

 

Κοινοποίηση

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ