Συνταγή για Κέικ λεμονιού

0

Με το κέικ λεμονιού που προτείνουμε ξεφεύγουμε λίγο από τους γνωστούς και πολυδοκιμασμένους τύπους κέικ όπως το κέικ βανίλια ή σοκολάτα ή το ανάμεικτο ή ακόμη και αυτό του πορτοκαλιού. Συν τοις άλλοις το κέικ λεμονιού αναδύει έναν ευχάριστο-διακριτικό ''ξυνό" τόνο στη γεύση αλλά κι αυτό το υπέροχο άρωμα που προέρχεται βέβαια από το θαυμάσιο αυτό κι άκρως υγιεινό εσπεριδοειδές. 

Η συνταγή λοιπόν για το κέικ λεμονιού:

Υλικά:

– 1 πακέτο αλεύρι φαρινάπ των 500 γρ.,

– 6 αυγά,

– 1 & 1/3 φλυτζάνι βούτυρο μαλακό,

– 2/3 του φλυτζανιού γάλα,

– ξύσμα από 2 ακέρωτα λεμόνια,

– 1 πρέζα αλάτι.

Υλικά για το γλάσο:

– Χυμός από ένα λεμόνι,

– 2 κουταλιές βιτάμ,

– Ζάχαρη άχνη.

Εκτέλεση:

– Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180ºC.

– Χτυπάμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, τ' αυγά, το βούτυρο, το γάλα, το ξύσμα και το αλάτι στο μίξερ για 5 λεπτά έως ότου το μίγμα γίνει ανοιχτόχρωμο και παχύ. Κατόπιν το ρίχνουμε στη φόρμα που έχουμε από πριν βουτυρώσει καλά και το ψήνουμε για 40-45 λεπτά.

– Όταν κρυώσει το ξεφορμάρουμε και του ρίχνουμε το γλάσο.

Η παρασκευή του γλάσου έχει γίνει ως εξής: Λειώνουμε 2 κουταλιές της σούπας βιτάμ και στίβουμε το χυμό ενός λεμονιού. Τα ρίχνουμε σ' ένα μπώλ και χτυπώντας τα με σύρμα προσθέτουμε την ζάχαρη άχνη έως ότου γίνει παχύρρευστο.

 

Διαβάστε ακόμη:  Το Λεμόνι εκτός μαγειρικής. 12 διαφορετικές χρήσεις του

 

Κοινοποίηση

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ