Τα βασικά για τη φροντίδα της Ορχιδέας

1

Η τροπική ορχιδέα με τα εντυπωσιακά λουλούδια θεωρείται ένα φυτό ιδανικό για εσωτερικούς χώρους γι’ αυτό και είναι συνήθως μία από τις πρώτες επιλογές μας για το σπίτι ή το γραφείο χωρίς φυσικά αυτό να σημαίνει ότι δεν μπορεί ν’ ευδοκιμήσει θαυμάσια και σε μία γλάστρα στη βεράντα μας. Η διαφορά είναι ότι για τους εξωτερικούς χώρους οι επιλογές μας είναι πάρα πολλές και διαφορετικές ενώ για τους εσωτερικούς σαφώς πιο περιορισμένες. Και η ορχιδέα είναι, χωρίς αμφιβολία, μία από τις καλύτερες.

ορχιδέα στο σπίτι

Τα 3 βασικά Tips για την περιποίησή της που πρέπει να έχουμε κατά νου σύμφωνα με τους ειδικούς και τα οποία θα μας βοηθήσουν να τη διατηρήσουμε ακμαία για πολύ καιρό: 

1. Πότισμα: με μία συχνότητα ποτίσματος περίπου μία φορά την εβδομάδα το φυτό μας συνήθως είναι μία χαρά. Προσοχή όμως στις υπερβολές στο νερό που μπορεί να φέρουν το αντίθετο αποτέλεσμα.

*Extra Tip: ένας πολύ αποτελεσματικός τρόπος για να ποτίσουμε σωστά την ορχιδέα μας είναι να βυθίσουμε το γλαστράκι με το φυτό μέσα μέσα σε μια λεκάνη με νερό για λίγα λεπτά.

2. Λίπανση:  ιδανικά χρησιμοποιούμε το ειδικό λίπασμα σε υγρή μορφή για ορχιδέες το οποίο μπορούμε να προμηθευτούμε από τα εξειδικευμένα καταστήματα (βλ. ενδεικτικά εδώ κι εδώ) με την αναγραφόμενη στη συσκευασία του συχνότητα.

3. Φως : η ορχιδέα δεν αγαπάει την άμεση επαφή με το έντονο φως (φυσικό ή τεχνητό) γι’ αυτό και είναι καλύτερο να τοποθετούμε την γλάστρα με το λουλούδι σε σημεία με ‘έμμεσο’ – απαλό φως.

* Δεν ξεχνάμε: επειδή υπάρχουν πολλά – διαφορετικά είδη ορχιδέας, είναι μεν πολύ χρήσιμα τα παραπάνω γενικά tips για τη φροντίδα της, το καλύτερο όμως είναι να απευθυνθούμε σε κάποιον ειδικό για μας πει ποια είναι η ιδιαίτερη περιποίηση που χρειάζεται η συγκεκριμένη ποικιλία που αποκτήσαμε. Γιατί η σωστή φροντίδα είναι αυτή που θα μας βοηθήσει ν’ απολαύσουμε για περισσότερο καιρό, μέσα ή έξω από το χώρο του σπιτιού, αυτό το υπέροχο λουλούδι.

Κοινοποίηση

1 σχόλιο

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ