Συμβουλές για να κάνουμε οικονομία στο νερό όταν ποτίζουμε

0

Ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες, η ανάγκη για συχνό πότισμα του κήπου μας είναι αναγκαία. Μόνο που συχνό πότισμα σημαίνει και κατανάλωση σημαντικής ποσότητας νερού κάτι που έχει άμεση επίπτωση στην …τσέπη μας.

Ας δούμε μία σειρά από Πρακτικές Συμβουλές λοιπόν για να κάνουμε οικονομία στην κατανάλωση του νερού που χρησιμοποιούμε για να ποτίσουμε τον κήπο μας, χωρίς παράλληλα να στερήσουμε από τα φυτά μας τη δροσιά που τους είναι τόσο απαραίτητη:

> Ποτίζουμε κατά προτίμηση νωρίς το πρωί (το αργότερο έως τις 9 – 9.30) καθώς αργότερα οι υψηλές θερμοκρασίες οδηγούν στη γρήγορη εξάτμιση του νερού.

Αποφεύγουμε να ποτίζουμε όταν υπάρχει έντονος αέρας καθώς δεν μπορούμε να εστιάσουμε με επιτυχία στα σημεία που μας ενδιαφέρουν με αποτέλεσμα να χρειάζεται να καταναλώσουμε μεγαλύτερες ποσότητες νερού για να ποτίσουμε σωστά. 

Καθαρίζουμε με προσοχή τα ζιζάνια και τ' αγριόχορτα που φυτρώνουν γύρω από τις ρίζες των φυτών μας κι εμποδίζουν τη σωστή απορρόφηση του νερού.

Εάν χρησιμοποιούμε σύστημα αυτόματου ποτίσματος, ελέγχουμε τακτικά τα μπεκ μας ώστε να έχουν τη ροή που απαιτείται, ανάλογα με τις ανάγκες σε νερό που έχει το κάθε φυτό. Κι αυτό γιατί συχνά ρίχνουμε πολύ μεγαλύτερη ποσότητα νερού από αυτή που πραγματικά έχει ανάγκη.

Μαζεύουμε το νερό που περισσεύει από το πλύσιμο των φρούτων και των λαχανικών στην κουζίνα μας και ποτίζουμε με αυτό τα φυτά που έχουμε σε γλάστρες, στο μπαλκόνι ή τον κήπο.

Επιλέγουμε να ποτίζουμε τις γλάστρες μας με το ποτιστήρι κι όχι το λάστιχο. Ποτίζουμε πιο αποτελεσματικά έτσι και με λιγότερη κατανάλωση νερού.

Τέλος, ελέγχουμε τακτικά τους συνδέσμους στο λάστιχο που χρησιμοποιούμε ή το σύστημα του αυτόματος ποτίσματος ώστε να να αποφύγουμε πιθανές απώλειες νερού.

 

Κοινοποίηση

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ