Κρύσταλλοι αποθήκευσης νερού: μια εναλλακτική λύση ποτίσματος

0

Οι κρύσταλλοι αποθήκευσης (ή εξοικονόμησης) νερού είναι μία πρακτική λύση για να ποτίζονται τα φυτά μας, (κυρίως) όταν λείπουμε σε διακοπές ,η οποία είναι μάλλον άγνωστη στους περισσότερους. Κι όμως είναι πολύ απλή στην εφαρμογή της και αποτελεσματική. Ας δούμε λοιπόν τι είναι και πως λειτουργούν οι κρύσταλλοι αποθήκευσης νερού:

> Τι είναι οι κρύσταλλοι αποθήκευσης νερού:

Εξωτερικά μοιάζουν με κόκκους ζάχαρης (όταν είναι στεγνοί), τους οποίους ρίχνουμε κοντά στις ρίζες των φυτών. Στην πράξη οι κρύσταλλοι αυτοί λειτουργούν σαν σφουγγάρια απορροφώντας ποσότητα νερού πολύ μεγαλύτερη του όγκου τους την οποία στη συνέχεια αποδεσμεύουν σταδιακά, δροσίζοντας το φυτό.  Είναι λοιπόν ιδανικοί για να καλύψουν τις ανάγκες των φυτών μας όταν λείπουμε διακοπές – ιδιαίτερα δε των φυτών που έχουμε στις γλάστρες του μπαλκονιού μας.

Πρακτικά Tips:

– Οι κρύσταλλοι αποθήκευσης νερού μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες των φυτών μας σε νερό για περισσότερες από 2 εβδομάδες.

– Μόλις τοποθετήσουμε τους κρυστάλλους, ποτίζουμε επαρκώς το φυτό ώστε αυτοί να μαζέψουν την απαραίτητη ποσότητα νερού την οποία και θ' αποδεσμεύσουν στη συνέχεια σταδιακά.

– Συνήθως οι κρύσταλλοι έχουν ένα όριο ζωής μέσα στο οποίο και μπορούν ν' αξιοποιηθούν γύρω στα 5 χρόνια.

– Για να λειτουργήσουν σωστά πρέπει να τοποθετούνται κοντά στις ρίζες του φυτού και σε βάθος περίπου 10-20 εκ.

Από που μπορούμε να προμηθευτούμε κρυστάλλους αποθήκευσης νερού:

Κρυστάλλους εξοικονόμησης νερού μπορούμε να βρούμε στα εξειδικευμένα καταστήματα με προïόντα κήπου (δείτε ενδεικτικά εδώ κι εδώ).

 

* Image source:  Todayshomeowner.com

 

Κοινοποίηση