Καρότσια κήπου: οι βασικές επιλογές

0
Το καρότσι αποτελεί ένα από τα πλέον απαραίτητα ''εργαλεία'' κήπου (γιατί περί εργαλείου πρόκειται στην ουσία) και τον απαραίτητο συνοδό μας σε κάθε κηπευτική εργασία. Το σημαντικότερο δε, είναι ότι έχουμε πλέον στη διάθεσή μας μία μεγάλη γκάμα διαφορετικών τύπων καροτσιών εκ των οποίων μπορούμε να επιλέξουμε τον πιο κατάλληλο για τις δικές μας ανάγκες.
 
 
Παρουσιάζουμε τους σημαντικότερους λοιπόν:
 
 
1. Το ''κλασικό'':
Πρόκειται για το κλασικό μεταλικό καρότσι με την μεγάλη ρόδα μπροστά και τα δύο χερούλια. Είναι κατάλληλο για όλες τις χρήσεις (δεν είναι τυχαίο ότι χρησιμοποιείται τόσο στον κήπο όσο και στις οικοδομικές εργασίες), εξαιρετικά ανθεκτικό σε οτιδήποτε είδους υλικά του φορτώσουμε (ιδανικό για πέτρες), με μόνο (σημαντικό βέβαια) μειονέκτημα το βάρος του.
 
 
 
2. Το νέου τύπου πλαστικό-ελαφρύ:
Πρόκειται για νέου τύπου καρότσια που κυκλοφορούν ευρέως τα τελευταία χρόνια, κατασκευασμένα από σκληρό – ανθεκτικό πλαστικό.
Είναι ιδανικά για να φορτώσουμε ξύλα (αν και στην πράξη αντέχουν και πολύ βαρύτερα υλικά) καθώς και εξαιρετικά ελαφριά κάτι που διευκολύνει ιδιαίτερα στις κηπουρικές εργασίες. Στην πράξη βέβαια η "οδήγησή'' τους όταν είναι φορτωμένα με βαριά υλικά -όπως πέτρες- αποδεικνύεται σε κάποιες περιπτώσεις δυσκολότερη από αυτή των κλασικών μεταλικών καροτσιών. 
 
Ενδεικτικά:
 
 
3. Η "ενδιάμεση'' λύση: ''κλασικού τύπου'' καρότσι κήπου από πλαστικό:
Το καρότσι κήπου αυτό, συνδυάζει τα πλεονεκτήματα που δίνουν τα χερούλια οδήγησης που διαθέτει ο ''κλασικός'' τύπος ενώ παράλληλα έχει 2 ρόδες και είναι πολύ ελαφρύτερο από το κλασικό, όντας κατασκευασμένο από πλαστικό PVC (βλ. κεντρική φωτογραφία άρθρου).
 
Ενδεικτικά:
 
 
 
4. Καρότσι απορριμάτων κήπου:
Εδώ μιλάμε για ένα καρότσι κήπου προορισμένο αποκλειστικά για "ελαφριές" εργασίες – ήτοι, για να μαζέψουμε τα διαφόρων ειδών απορρίματα που βρίσκονται στον κήπο μας (ιδίως χόρτα, φύλλα, χαρτιά). Λόγω κατασκευής και αντοχής δεν ενδείκνυται για άλλου είδους εργασίες. 
 
Ενδεικτικά:
 
 
Κοινοποίηση

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ