Φυσητήρας φύλλων: ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο για κήπο & βεράντα

0

 Ο φυσητήρας φύλλων είναι ένα μάλλον όχι και τόσο γνωστό εργαλείο για τον κήπο αλλά και τη βεράντα. Είναι ωστόσο εξαιρετικά χρηστικό για να απομακρύνουμε καταρχήν τα πεσμένα φύλλα που συσσωρεύονται εκεί και πέρα από την άσχημη εικόνα που δίνουν, μπορούν να δημιουργήσουν και πολλά προβλήματα με βασικότερο όλων το να φράξουν τις διόδους από τις οποίες απελευθερώνεται το βρόχινο νερό. Επίσης, -και ανάλογα με τις δυνατότητες του εργαλείου που έχουμε στη διάθεσή μας-, αυτό μπορεί ν' απομακρύνει κι άλλα πράγματα όπως σκουπίδια, μικρά δοχεία κ.ο.κ. 

Ας δούμε λοιπόν τα σημαντικότερα πράγματα που πρέπει να γνωρίζουμε για τους φυσητήρες και τα οποία είναι απαραίτητα για να επιλέξουμε τον κατάλληλο για τις δικές μας ανάγκες:

 

1. Υπάρχουν δύο τύποι φυσητήρων:

– οι  β ε ν ζ ι ν ο κ ί ν η τ ο ι  και,

– οι  η λ ε κ τ ρ ι κ ο ί.

Οι βενζινοκίνητοι έχουν το σημαντικό πλεονέκτημα ότι δε χρειάζεται να …σέρνουμε το γνωστό καλώδιο σε κάθε μας βήμα ενώ οι ηλεκτρικοί από την άλλη, ότι δεν έχουμε το άγχος της προμήθειας βενζίνης και του τακτικού καθαρισμού του ντεπόζιτου που τη φιλοξενεί. Επίσης, οι βενζινοκίνητοι φυσητήρες είναι συνήθως πιο δυνατοί αλλά και πιο θορυβώδεις από τους ηλεκτρικούς.

 

2. Υπάρχουν φυσητήρες που διαθέτουν σακκούλες συλλογής των φύλλων και των απορριμάτων και άλλοι -πιο απλοί- που δε διαθέτουν.

Με τους πρώτους η διευκόλυνση του χρήστη είναι πολύ μεγαλύτερη καθώς δεν απομακρύνουμε απλώς τα φύλλα αλλά και τα μαζεύουμε. Με το ίδιο μηχάνημα δηλαδή, κάνουμε ολοκληρωμένα όλη τη δουλειά γλιτώνοντας χρόνο αλλά και κόπο.

 

3. Η δύναμη του κινητήρα παίζει πολύ σημαντικό ρόλο.

Όπως και στα υπόλοιπα μηχανήματα κήπου αυτού του τύπου (θαμνοκοπτικά, σκαπτικά κ.ο.κ.), έτσι και στο φυσητήρα των φύλλων, το πόσο δυνατός είναι ο κινητήρας του μηχανήματός μας έχει καθοριστική σημασία για την απόδοσή του. Δυνατότερος κινητήρας = καλύτερη απόδοση. 

 

4. Προσέχουμε ιδιαίτερα ώστε το μηχάνημα που θα επιλέξουμε να διαθέτει ένα πολύ καλό αντιδονητικό σύστημα.

Η -κατά το δυνατόν- ελαχιστοποίηση των δονήσεων του φυσητήρα είναι πολύ σημαντική για να κάνουμε τη δουλειά μας ευκολότερα – με λιγότερο κόπο. Ένα μηχάνημα με έντονες δονήσεις στα σημεία που ερχόμαστε σε επαφή μαζί του κατά τη διάρκεια της απομάκρυνσης των φύλλων θα δυσκολέψει αρκετά την χρήση και εντέλει την αποτελεσματικότητά του.

 

5. Κόστος φυσητήρα: εξαρτάται από τι θέλουμε.

Το κόστος αγοράς ενός φυσητήρα εξαρτάται από τι θέλουμε: τον τύπο δηλαδή του φυσητήρα που θα επιλέξουμε, τη δύναμη του κινητήρα του, τις δυνατότητες που θα έχει και βέβαια τη μάρκα του. Έτσι υπάρχει μία μεγάλη γκάμα τιμών από πολύ οικονομικούς φυσητήρες με κόστος κάποιων δεκάδων ευρώ έως και φυσητήρες που το κόστος τους ξεπερνάει ακόμη και τα € 1.000.

 

6. Ο βασικός κανόνας επιλογής: για ποια ακριβώς δουλειά χρειαζόμαστε το φυσητήρα φύλλων.

Από το ποιές είναι οι ανάγκες μας θα εξαρτηθεί και το μηχάνημα που θ' αγοράσουμε. Έτσι, για μία περιορισμένη χρήση στη βεράντα ή ένα μικρό κήπο δε χρειαζόμαστε κάποιο μηχάνημα ιδιαιτέρων δυνατοτήτων. Το παραπάνω έξοδο λοιπόν για την αγορά ενός καλύτερου εργαλείου, είναι μάλλον περιττό. Για ένα μεγαλύτερο κήπο ωστόσο, με αυξημένες απαιτήσεις, η ποιότητα του μηχανήματος και οι δυνατότητές του είναι πολύ σημαντικός παράγοντας για να φέρνει σε πέρας τις αναγκαίες εργασίες. Στην περίπτωση αυτή λοιπόν, εκ των πραγμάτων, …αλλάζουμε κατηγορία!  

 

Κοινοποίηση

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ