Αροκάρια: μία καταπράσινη «πυραμίδα» στον κήπο μας

0

Είναι κάποια φυτά που αποστολή τους είναι να προσδίδουν μία διαφορετική, καθαρά δική τους, πινελιά στην εικόνα που έχει ο κήπος μας. Ένα τέτοιο ακριβώς φυτό είναι και η Αροκάρια και γι’ αυτό άλλωστε και είναι μία ιδιαίτερα δημοφιλής επιλογή ειδικά στους κήπους των πόλεων. 

Εάν λοιπόν είμαστε σε αναζήτηση του κατάλληλου καλλωπισιτκού φυτού για τον κήπο μας θα πρέπει να έχουμε κατα νου τα εξής βασικά χαρακτηριστικά όσον αφορά την Αροκάρια:

– Το σχήμα της έχει τη μορφή της πυραμίδας.

– Αναπτύσσεται σχετικά αργά και φθάνει συνήθως έως και τα 2 μέτρα στο ύψος (τη λες άνετα και δέντρο δηλαδή). 

– Μπορεί να λειτουργήσει σαν φυτό τόσο εξωτερικού (στο χώμα ή σε γλάστρα) όσο και εσωτερικού χώρου (συχνά χρησιμοποιείται και ως ένα, φυσικό, Χριστουγεννιάτικο δέντρο).

– Δεν αγαπάει ιδιαίτερα τα κρύα, γι’ αυτό κι ενδείκνυται για μέρη με ήπιες θερμοκρασίες.

– Αναπτύσσεται καλύτερα όταν τη φυτεύουμε σε σημεία που τα βλέπει αρκετά ο ήλιος. 

– Θέλει συχνό πότισμα τους καλοκαιρινούς μήνες (κάθε 2-3 ημέρες) καθώς οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες τη ζορίζουν αρκετά αλλά και χώμα καλής αποστράγγισης (να μην γίνεται κατακράτηση του νερού στις ρίζες της δηλαδή).

– Τέλος, θέλει τακτική ενίσχυση με το ειδικό λίπασμα για κωνοφόρα κατά την περίοδο από το τέλος του χειμώνα κι έως περίπου και τα μέσα του φθινοπώρου.

Συμπερασματικά λοιπόν, θα λέγαμε ότι το μεγάλο πλεονέκτημα της αροκάριας είναι η ίδια η εμφάνισή της που μπορεί να προσδώσει ένα πραγματικά ξεχωριστό τόνο με τα έντονα πράσινα δερματώδη φύλλα της και το σχήμα της που θυμίζει έντονα πυραμίδα, τόσο στον κήπο μας όσο και μέσα στο σπίτι σα φυτό εσωτερικού χώρου. Εκ των πραγμάτων λοιπόν, εάν ψάχνουμε για ένα καλλωπιστικό φυτό δεν μπορεί παρά να είναι μέσα στις πρώτες μας επιλογές. Από την άλλη όμως δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι χρειάζεται τακτική φροντίδα και μία σχετική προσοχή στις κλιματολογικές συνθήκες που επικρατούν καθώς ακόμη και το σημείο που θα τη φυτέψουμε παίζει σημαντικό ρόλο του στην ανάπτυξή της.  

 

Κοινοποίηση

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ