Αγγελική: ο πράσινος φράχτης που ονειρεύεστε!

0
 
Η Αγγελική όπως και το Λέιλαντ θεωρούνται δύο από τα πλέον ιδανικά φυτά που μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως φράχτης.
 
Η Αγγελική μάλιστα έχει μία σειρά από σημαντικά πλεονεκτήματα που την κάνουν εξαιρετικά δημοφιλή στους ελληνικούς κήπους: 
 
 
 

i. Είναι φυτό αιθαλές, δηλαδή διατηρεί αυτό το έντονο σκουροπράσινο χρώμα που έχουν τα φύλλα της καθόλη τη διάρκεια του χρόνου.

 

ii. Η φυλλωσιά της είναι πυκνή κάτι που σημαίνει ότι με μία σειρά από αγγελικές μπορεί να σχηματιστεί ένα πραγματικός, φυσικός, καταπράσινος "φράχτης''.
 
iii. Τα άνθη της είναι λευκά κι αρωματικά και εμφανίζονται τους μήνες Μάιο – Ιούνιο.
 
iv. Είναι ένα πραγματικά πολύ ανθεκτικό φυτό το οποίο:
 
– Μπορεί να φυτευτεί ακόμη και σε παραθαλάσσιες περιοχές (καθώς αντέχει τ' αλατούχα εδάφη). Απλά είναι προτιμότερο να μην φυτεύεται τους μήνες που επικρατεί μεγάλη ζέστη.
 
– Μπορεί να φθάσει σε ύψος και τα 2,5 με 3 μέτρα.
 
– Δεν απαιτεί ιδιαίτερη περιποίηση (χρειάζεται στοιχειώδες πότισμα – αντέχει στη ζέστη).
 
– Μπορεί ν' αναπτυχθεί ακόμη και σε σκιερά σημεία αν κι όπως τα περισσότερα φυτά προτιμά την ηλιοφάνεια.
 
– Παρουσιάζει σπάνια ασθένειες.
 
– Επιδέχεται συχνό κλάδεμα, ιδιαίτερα κλάδεμα μορφοποίησης που μας επιτρέπει να της δώσουμε το σχήμα που θέλουμε (το ''βασικό'' κλάδεμα καλό είναι να το κάνουμε τέλη χειμώνα – αρχές άνοιξης).
 
 
Όλες λοιπόν οι παραπάνω ιδιότητες – ιδιαίτερα όμως η αντοχή και προσαρμοστικότητά της, έχουν αναδείξει την Αγγελική ως ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα και αγαπημένα φυτά στους ελληνικούς κήπους,  είτε χρησιμοποιούμενη ως φυσικός φράχτης είτε απλά ως καταπράσινο φυτό που προσθέτει τη δική του πινελιά στην ομορφιά του τοπίου.  
 
 
Κοινοποίηση

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ