Ποτήρι-θερμός για καφέ – μια έξυπνη λύση

0

Μέχρι και πριν λίγο καιρό οι περισσότεροι αγοράζαμε ένα – δύο καφεδάκια καθημερινά απ΄ έξω για να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε στο 8ωρο (10ωρο, 12ώρο πολλές φορές…) της δουλειάς. Το τελευταίο διάστημα έχει λάβει ‘εκρηκτικές’ διαστάσεις όμως το φαινόμενο του καφέ από το σπίτι.

Οι λόγοι αρκετοί:

Ο πρώτος είναι και ο βασικός: οικονομική κρίση γαρ, άρα χρήματα διαθέσιμα ελάχιστα…Συνεπώς, κόβουμε καταρχήν τα έξοδα που θεωρούνται ‘πολυτέλεια’ κι ο καφές απέξω όπως και να το κάνεις δεν είναι και βασική βιοτική ανάγκη…

Τα μηχανήματα παρασκευής καφέ στο σπίτι, ήτοι οι διάφορες πολυκαφετιέρες που πολλοί διαθέτουμε παρασκευάζουν εξαιρετική ποιότητας καφέ σε πολύ χαμηλότερο κόστος από αυτό οποιουδήποτε καταστήματος (εδώ έρχεται και το ερώτημα πως γίνεται να φτιάχνω μόνος μου καφέ με maximum συνολικό κόστος π.χ. €0,50 και να μου ζητούν για τον ίδιο  ή και χαμηλότερης ποιότητας καφέ έξω, € 2  –  την τετραπλάσια δηλαδή τιμή…).

Η ώρα που κυρίως ο οργανισμός μας «φωνάζει» για καφέ είναι η πρωινή, όποτε βολεύει να φεύγουμε από το σπίτι για το γραφείο με τον καφέ στο χέρι.

Όλες οι παραπάνω αιτίες και άλλες, έχουν οδηγήσει λοιπόν πολύ κόσμο να φέρνει τον καφέ του έτοιμο από το σπίτι. Κι εδώ εγείρεται το ζήτημα. Πως θα γίνει η μεταφορά; Με ένα απλό ποτήρι είναι δύσκολο, καθώς ούτε την απαραίτητη θερμοκρασία για να παραμείνει ο καφές εύγεστος μπορεί να διατηρήσει. Χρειάζεται λοιπόν κάτι πιο εξειδικευμένο για τη συγκεκριμένη χρήση. Υπάρχει; Υπάρχει. Είναι τα ποτήρια-θερμός για καφέ που πωλούνται σε διάφορα καταστήματα και στο διαδίκτυο. Πρόκειται ουσιαστικά για μικρά θερμός σαν ποτήρια που διευκολύνουν την ασφαλή και στη σωστή θερμοκρασία μεταφορά του καφέ μας από το σπίτι στο χώρο της εργασίας.

Για να επιλέξουμε δε το κατάλληλο πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας μερικές συγκεκριμένες προδιαγραφές:

– Να είναι κατασκευασμένα από το κατάλληλο υλικό ώστε να διατηρούν (κατά το μέτρο του δυνατού) τη σωστή θερμοκρασία του καφέ.

– Να έχουν χειρολαβή ώστε να γίνεται εύκολη η μεταφορά τους.

– Να κλείνουν αεροστεγώς ώστε να αποφευχθούν ‘ατυχήματα’ κατά τη μεταφορά.

– Να μην είναι πολύ μεγάλα στο μέγεθος γιατί καθίστανται δύσχρηστα.

 

Το ποτήρι θερμός για καφέ μπορεί κανείς να το προμηθευτεί από τα περισσότερα supermarkets, τα πολυκαταστήματα, τα Jumbo αλλά και τα Starbucks .

Στο διαδίκτυο υπάρχει πληθώρα τέτοιων προϊόντων. Παραθέτουμε ενδεικτικά κάποια links:

http://coozina.gr/store/product.php?productid=2205&cat=6&page=1

http://www.bestprice.gr/item/6852768/laplaya-pothri-440ml-539800-laplaya

http://www.terramare.com.gr/index.php?dispatch=products.view&product_id=29838&ref

http://www.gift-store.gr/index.php?page=shop.product_details&flypage=shop.flypage&product_id=1229&category_id=150&option=com_virtuemart&ref

 

Κοινοποίηση