Επιστροφή στο γραφείο: tips για να την κάνουμε ευκολότερη

0
 
Όλα τα ωραία κάποτε τελειώνουν! Έτσι και τις καλοκαιρινές διακοπές ακολουθεί η επιστροφή στο γραφείο, την ''κλασική'' εργασιακή καθημερινότητα. Δεν είναι εύκολο και σίγουρα δεν είναι επίσης και πολύ ευχάριστο! Είναι αναπόφευκτο όμως. 
 

 

 

Μια σειρά από ιδέες λοιπόν για να κάνουμε την επιστροφή μας αυτή στη καθημερινό εργασιακό στίβο, ευκολότερη:

 

 
1. Take it easy! 
 
Είναι απόλυτα λογικό να αισθανόμαστε αρκετά αγχωμένοι τις πρώτες ημέρες. Από μία χαλαρή περίοδο διακοπών με την οικογένεια και τους φίλους βρισκόμαστε ξαφνικά στον κυκεώνα των εκκρεμοτήτων, των προθεσμιών, των καθημερινών meetings. Χρειαζόμαστε ένα χρονικό διάστημα να προσαρμοστούμε, να βρούμε τα ''πατήματά'' μας. Δεν χρειάζεται υπερβολικό άγχος – σύντομα όλα θα πάρουν το δρόμο τους.
 
2. Πηγαίνουμε στο γραφείο νωρίτερα.
 
Τις πρώτες – και ειδικά τη πρώτη ημέρα είναι καλό να πάμε στο γραφείο λίγο νωρίτερα. Είναι καλό να βρεθούμε για λίγο μόνοι στο γραφείο μας να συγκροτήσουμε τις σκέψεις μας να προσαρμοστούμε και πάλι στο χώρο προτού έρθουν οι συνάδελφοι και ξεκινήσουν οι γνωστές συζητήσεις για το πως περάσαμε και φυσικά στη συνέχεια το καθημερινό εργασιακό μοτίβο.
 
3. Κάνουμε ένα συγκεκριμένο πλάνο ημέρας.
 
Μία από τις πρώτες μας προτεραιότητες που θα βοηθήσουν ιδιαίτερα στην πρώτη ημέρα στο γραφείο είναι να κάνουμε ένα βασικό πλάνο με τις υποχρεώσεις της ημέρας – things to do που δεν θα είναι και λίγα. Τα βάζουμε λοιπόν σε μία σειρά και ξεκινάμε. Όσο θα διαγράφουμε υποχρεώσεις η ανακούφιση και η χαλάρωση θα μεγαλώνει. Πρώτη μέρα στο γραφείο γαρ…
 
4. ''Καθαρίζουμε'' το mailbox.
 
Είναι περίπου βέβαιο ότι θα βρούμε το mailbox κάτι παραπάνω από γεμάτο. Κάνουμε ένα προσεκτικό ξεκαθάρισμα και πετάμε τα άχρηστα. Προσοχή μόνο γιατί μέσα ατέλειωτο πλήθος των μηνυμάτων είναι πολύ εύκολο να γίνει το λάθος και να πετάξουμε και κάποιο χρήσιμο. 
Στο τέλος της διαδικασίας πάντως, ένα καθαρό και τακτοποιημένο mailbox δημιουργεί την αίσθηση ότι τα πράγματα μπαίνουν πλέον σε μία σειρά.
 
5. Κάνουμε ένα πλάνο μικρών ''αποδράσεων'' για την τρέχουσα εβδομάδα.
 
Μην ξεχνάμε ότι είμαστε σε κλίμα διακοπών ακόμη – και είναι απόλυτα φυσιολογικό αυτό. Το να βρεθούμε λοιπόν από την ανέμελη διάθεση των διακοπών στην στρατιωτική ζωή του γραφείου δεν είναι εύκολο. Χρειάζεται χρόνο και τρόπο. Έτσι, θα βοηθήσει πολύ εάν έχουμε κάνει εξαρχής ένα πλάνο μικρών ''αποδράσεων'' για την πρώτη εβδομάδα. Ένα θερινό σινεμαδάκι το βράδυ, φαγητό στο αγαπημένο στέκι, μία εκδρομή με την οικογένεια για το Σαββατοκύριακο που έρχεται. Είναι οι απαραίτητες μικρές δόσεις χαλάρωσης που θα κάνουν την προσαρμογή μας πολύ ευκολότερη.
 
 
 
Κοινοποίηση

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ